Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вибух газу на вул.Замарстинівській

lv.dsns.gov.ua

Вівторок, 14 грудня 2021, 17:00

Мерія Львова не планує відселяти мешканців будинку на Замарстинівській

вибух газу на вул.Замарстинівській

Мешканців будинку на вул. Замарстинівській, де трапився вибух газу, не відселятимуть в інші приміщення.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Будинок на вул. Замарстинівській, 28, де вчора трапився вибух газу, має 13 квартир, у яких проживають 28 мешканців, проте ніхто не потребує відселення в інші приміщення.

Внаслідок вибуху постраждали три квартири – №17, №21 та №25.

"Ще вчора ввечері всі мешканці повернулися до своїх квартир, з усіма провели бесіду щодо потреби відселення в інші приміщення. Ніхто цього не потребує. Вже відновлено електропостачання до будинку. Також сьогодні планують відновити подачу газу" – пояснила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

За її словами, сьогодні будинок обстежили та виявили, що перекриття між квартирами №17 і №25 перегоріло, а також вогонь пошкодив перегородки у квартирі №17.

"Квартиру охороняє "Муніципальна варта". Плануємо сьогодні наприкінці дня провести засідання міської комісії ТЕБ і НС, щоб виділити кошти з резервного фонду для проведення протиаварійних робіт. Плануємо вже від завтра розпочалися роботи, і виконати їх за місяць-півтора. У квартирі №17 необхідно буде відновити перегородки, між квартирами №17 і №25 відновити перекриття, встановити вікна. Зараз робимо кошторис, щоб визначити, скільки коштів потрібно" – додала Маруняк.

Попередньою причиною вибуху в будинку вважають необережне поводження з газовими приладами, проте остаточну причину встановлюють слідчі.

Нагадаємо, вчора трьох мешканців цього будинку з опіками госпіталізували до лікарні.

Новина  створена в межах проєкту "Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа", який реалізується ГО "Атом" у партнерстві з ІА "Варіанти" за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС "Прямуємо разом". Зміст статті не обов'язково зображає погляди ЄС. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.