Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

відкриття ветеранського центру

Середа, 15 грудня 2021, 14:49

У Львівській Політехніці відкрили Ветеранський центр

відкриття ветеранського центру

Сьогодні Львівська політехніка за підтримки Soft Serve відкрила Ветеранський центр у Львові. 

Кураторка проєкту, старший викладач Львівської  політехніки Олеся Бік на відкритті розказала історію, яка стала рушійною силою до створення ветеранського центру.

«Посередині заняття студент підірвався зі свого місця, почав бігати по авдиторії. У якийсь момент він зупинився перед моїм обличчям. Він змінився в очах, ніби не розумів, де знаходиться. Він вискочив з авдиторії. Одногрупники похіхікали. Я запитала їх, що трапилось. І мені дуже зневажливо відповідали, щоб я не звертала уваги, бо він на фронті був контужений. Я зрозуміла, що це був флешбек. Я звичайно запропонувала цьому студенту психотерапію, ми за короткий час просунулись дуже далеко. Але мене засмутила сама ситуація. Я пояснила студентам чому ми стали свідками такої поведінки. І вже до кінця семестру поступово ставлення студентів до нього  дуже змінилось» , —  розказала Олеся Бік.

Бік повідомила, що надихнув на створення такого проєкту коледж Фредеріка Ком’юніті (Меріленд, США),  який став першим у світі, що створив ветеранський центр.

«Ми мали змогу поспілкуватись з американськими викладачами та студентами центру і зрозуміли, що хочемо реалізувати такий проєкт в Україні», —  розповіла кураторка проєкту.

Голова Львівської обласної ради Ірина Гримак у виступі висловила слова подяки усім учасникам проєкту.

«Не йди туди, куди веде дорога. Мандруй там, де доріг немає і лиши після себе стежку» , —  цей вислів висить на стіні у центрі. Ірина Гримак переконана, що цю тезу вже втілили в життя ці люди, які причетні до створення центру.

У центрі ветерани та військовослужбовці  зможуть інтегруватись у навчальний процес та отримати психологічну допомогу.Працівники центру допомагатимуть зі вступом до навчального закладу, з оформленням навчальних пільг, надаватимуть юридичну підтримку та консультування. 

Бік розповіла: «У вхідній частині новоствореного центру розташована лаундж-зона. Є приміщення для ведення документації та роботи офіс-менеджерів. Також є кімната для роботи на комп’ютерах і семінарська кімната, де можуть проводитись круглі столи та інші види занять».

"Важливим є невелике приміщення, яке відгороджене окремо. Тут ветерани мають можливість  отримувати терапевтичну допомогу, —  зазначила Олеся Бік.

Зазначимо, що ветеранський центр знаходиться у першому корпусі Львівської політехніки, за адресою Карпінського, 24, 1 поверх.

Новина створена в рамках проєкту «Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа», який реалізується ГО «Атом» у партнерстві з ІА «Варіанти» за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС «Прямуємо разом». Зміст новини не обов'язково відображає погляди ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.