Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у Львові

П'ятниця, 24 грудня 2021, 16:50

Львівську лабораторію звинувачують у зловживанні монополією через завищення цін на Covid-тести

медичний заклад у Львові

АМКУвідкрив справу проти медлабораторії "Ескулаб", яка завищувала ціни на Covid-тести у аеропорті Львова.

Про це повідомляє видання Finance.ua.

Антимонопольний комітет України відкрив справу проти медичної лабораторії "Ескулаб" за зловживання монопольним становищем.

Зокрема, лабораторія на території аеропорту Львова встановила у 2,5 раза вищі ціни на проведення тестування із виявлення коронавірусу, ніж ті, які існують в інших лабораторіях мережі.

"Компанія у пункті пропуску через державний кордон України в аеропорту "Львів" встановила вартість своїх послуг з експрес-тестування на Сovid-19 у 2,5 раза вищу, ніж коштували її власні послуги в інших місцях, де була конкуренція" – наголосили в АМКУ.

Антимонопольний комітет ще у серпні цього року розпочав досліджувати дотримання конкурентного законодавства на ринках експрес-тестування на Сovid-19 в пунктах пропуску. Тоді було встановлено, що від 2 липня до 4 серпня були створені передумови для монополізації ринків надання відповідних послуг.

"У липні діяла норма, яка забороняла іноземцям та особам без громадянства, які прибувають з Індії, Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, РФ, Португалії потрапити в Україну без негативного результату експрес-тесту, проведеного саме у пунктах пропуску на кордоні" – йдеться у повідомленні.

Наразі АМКУ розслідує, чи можна вважати такі дії зловживанням монопольним становищем на ринку.

За даними аналітичної системи YouControl, власниками та засновниками львівського підприємства "Перша соціальна медична лабораторія "Ескулаб", що займається загальною медичною практикою, є львів'яни Сергій Дядюшко, Станіслав Луговський та Денис Мельник.

У травні цього року їм дозволили перетворити будівлю на вул. Шевченка, 315 на медичний центр, розрахований на 49 ліжкомісць.

Варіанти перепрошують за використання у цій новині фотографії діагностичного центру "Медіс".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.