Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

трофірейд

lviv.dei.gov.ua

Середа, 5 січня 2022, 14:26

Поляки провели в Карпатах незаконний трофі-рейд

трофірейд

На громадян Польщі склали адмінпротоколи за незаконне проведення трофі-рейдів в Карпатах.

Про це повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції у Львівській області.

У середу, 29 грудня, на території Самбірського району інспектори Держекоінспекції виявили факт заїзду п'яти позашляховиків на територію природно-заповідного фонду у квартал 18 Дністрянського лісництва Старосамбірського ДЛГП "Галсільліс", включеного до території новоствореного Національного природного парку "Королівські Бескиди", що є порушенням вимог Закону України "Про природно-заповідний фонд України".

Порушення виявили при проведенні працівниками Інспекції спільно із прикордонниками, лісовою охороною лісогосподарських підприємств та представниками правоохоронних органів заходів щодо запобігання порушень природоохоронного законодавства при проведенні трофі-рейдів в Карпатах власниками позашляховиків, які прибули з Польщі в складі окремих груп, зорганізованих туристичним агенством PRZYGODY4x4.PL.

На місці події на громадян Республіки Польща − водіїв транспортних засобів − склали протоколи про адміністративне правопорушення, що передбачене статтею 91 КУпАП. Крім цього, з учасниками трофі-рейду провели роз’яснювальну роботу стосовно дотримання вимог природоохоронного законодавства при проведенні джипінгу на території України.

Складені протоколи скерують в Самбірський районний суд. Проводиться розрахунок заподіяної територіям природно-заповідного фонду шкоди.

Нагадаємо, у листопаді рейдова група Держекоінспекції відпровадила групу польських джиперів, які прибули ймовірно для трофі-рейду в Карпатах, за межі Львівської області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.