Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

ІА Варіанти

Вівторок, 11 січня 2022, 14:55

ІА Варіанти затвердило нову редакційну політику

ІА Варіанти

Нова редакційна політика інформаційного агентства «Варіанти» створена у рамках проєкту «Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа», який виконує  громадська організація «Центр соціальних ініціатив «Атом» у партнерстві із ІА «Варіанти».

Керівниця проєкту «Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа» Ольга Шалайська наголосила на важливості редакційної політики в роботі редакцій незалежних медіа.

«Не існує єдиного підходу до визначення змісту такого документу як редакційна політика, однак досвід засвідчує, що кожна редакція повинна мати такий зведений кодекс внутрішніх правил, за якими вона працює. Тому наша громадська організація виступила з ініціативою і запросила до розробки нової редакційної політики інформагентства «Варіанти» адвоката Леоніда Тарасенка, який спеціалізується на авторському праві. Завдяки цьому редакційна політика базується на кращих практиках і охоплює всі важливі сфери діяльності редакції», – розповіла Ольга Шалайська.

Головний редактор ІА Варіанти Олександр Ковальчук позитивно оцінив спільний досвід роботи над новою редакційною політикою.

«Консультації з медіаюристом дозволили нам вийти на збалансований і чіткий документ, в якому немає нічого зайвого, а викладені основні принципи, яких ми дотримуємося в роботі нашої редакції. Це важливо і позитивно впливає на клімат як в середині нашого творчого колективу, так і на наші партнерські зв’язки з клієнтами та аудиторією. Дякую нашому партнеру АТОМу за можливість розвитку», – сказав Олександр Ковальчук.

Редакційна політика доступна у відкритому доступі на сайті ІА Варіанти.  

Новина створена в рамках проєкту«Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа». Грант на реалізацію проєкту наданий Чорноморським фондом регіонального співробітництва (BST) за фінансової підтримки Європейського Союзу.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.