Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівські маршрутки

Середа, 12 січня 2022, 10:38

У Львові з'явилася можливість оплачували проїзд за допомогою мобільного додатку

львівські маршрутки

У місті створили мобільний додаток для оплати проїзду у громадському транспорті.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У Львові створили мобільний застосунок, з допомогою якого після впровадження електронного квитка можна буде здійснити безготівкову оплату проїзду у громадському транспорті.

"Додаток має першу вкладку "купити квитки". Відповідно, ми можемо купити стандартний пересадковий квиток. Також є опція з купівлі короткострокових квитків на 1-2-3-7 днів. У майбутньому ми можемо цю цифру змінювати, відповідно до потреб туристів чи мешканців. Також є можливість придбати довгостроковий квиток – на цьому етапі на 30, 180 та 365 днів. Мобільний додаток має вкладку з маршрутами та функцію "спланувати маршрут", якою в майбутньому буде дуже зручно користуватися" – пояснив провідний інженер ІТ-супроводу в проєкті "Леокарт" Олександр Гудима.

За його словами, наразі застосунок тестують, а коли його перевірять на надійність та безпеку, він стане доступним для користування.

Зазначимо, на другому етапі впровадження е-квитка (кінець І кварталу – початок ІІ кварталу) пасажири зможуть оплачувати проїзд за допомогою спеціального мобільного застосунку, банківської картки, загальної транспортної картки "ЛеоКарт", або персоналізованої загальної транспортної картки "ЛеоКарт".

У Львівській МТГ діятиме близько 400 точок продажу таких транспортних карток.

Вчора до Центру обслуговування пасажирів, де видають пільговий квиток "Леокарт", утворилася велика черга із пенсіонерів.

Додамо, з листопада 2021 року у місті розпочали видавати пільгові картки на проїзд у транспорті терміном на 5 років, а наприкінці минулого року виконком затвердив вартість проїзду у маршрутках Львова та запровадив абонементи на проїзд в рамках впровадження електронного квитка.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.