Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Микола Савельєв

Середа, 12 січня 2022, 13:17

Журналіст Савельєв не помітив створення тотальної репресивної системи в Україні

Микола Савельєв

Головний редактор газети Ратуша Микола Савельєв констатував створення в Україні "тотальної репресивної системи" за роки президентства Володимира Зеленського.  

Про це він заявив сьогодні у Львові, відповідаючи на питання про ситуацію із поверненням колишнього президента України, народного депутата та голови політичної партії Європейська солідарність Петра Порошенка в Україну 17 січня. 

"Ми навіть не помітили як створилась тотальна репресивна система. Сьогодні під неї потрапив Порошенко − завтра хтось інший» − сказав Савельєв.

Журналіст серед ознак "тотальної репресивної системи" виокремив "знищення незалежних медіа". 

«Слуга народу знищує незалежні медіа, за які люди виступали раніше. Для мене страшно те, що раніше сприймалося як злочин, зараз вважається нормою. Зараз нормально, що людина, яка не оформлена, є допущеною до державних таємниць; людина з судимістю стала заступником міністра внутрішніх справ. Але хіба ж це нормально?» − додав Савельєв.

Савельєв вважає, що арешт Порошенка в аеропорту буде помилкою влади, яка може призвести до виникнення нового Майдану. 

«Можливо Порошенко прилетить до Львова, можливо до Києва. Неважливо скільки людей прийдуть його зустрічати, можливо 2 000, а можливо 5 000. Тут проблема не в тому. Тут проблема в тому, чи зможе влада заарештувати Порошенка в аеропорту. Я думаю, що Зеленський зможе таке зробити лише в тому випадку, якщо він політичний самогубець. Він добре розуміє, що сьогодні в аеропорту буде стояти 5 000, а завтра на Майдані 100 000 громадян" − пояснив він.

Зазначимо, п'ятий президент України та лідер лідер Європейської солідарності Петро Порошенко повернеться до України 17 січня авіарейсом з Варшави.

Новина створена в рамках проєкту "Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа", який реалізується ГО "Атом" у партнерстві з ІА "Варіанти" за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС "Прямуємо разом". Зміст новини не обов'язково відображає погляди ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.