Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

дороги Львівщини

Четвер, 13 січня 2022, 17:12

Козицький передав Укравтодору львівські дороги, що входять у Мале карпатське коло

дороги Львівщини

Укравтодор взяв під своє управління місцеві дороги, що входять до "Малого карпатського кола".

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА. 

Держагентство автомобільних доріг України взяло під своє управління автомобільні дороги загального користування місцевого значення області, які  входять у "Мале карпатське коло" і які  до цього перебували у сфері управління Львівської ОДА.

Йдеться про дороги Славське – Хащованя протяжністю 14,4 км, Славське – Вигода протяжністю 22,3 км, Хітар – Тухля протяжністю 11,95 км, (Київ – Чоп) – Плавʼя протяжністю 4,1 км, Східниця – Верхнє Синьовидне протяжністю 20,7 км, Корчин – Дубина протяжністю 4,3 км, Турка – Східниця протяжністю 38,9 км, Верхнє Синьовидне - Дубина – Кам’янка, протяжністю 15,4 км, Бориня – Мохнате протяжністю 30,3 км, Боберка – Бориня протяжністю 26,8 км та (Київ – Чоп) – Сколе протяжністю 3,5 км.

Як пояснив голова Львівської ОДА Маким Козицький, передача цих доріг на баланс Укравтодору має пришвидшити фінансування проєкту з будівництва нового транспортного кільця, що має об’єднати ключові гірські курорти трьох областей – Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської. 

"Сьогодні ми отримали офіційну письмову згоду Укравтодору на нашу пропозицію про передачу деяких автомобільних доріг загального користування місцевого значення, які перебувають у сфері управління Львівської ОДА та входять до інвестиційного проєкту "Мале Карпатське коло" у Львівській області" – зазначив Козицький.

За його словами, у межах проєкту "Мале Карпатське коло" заплановано будівництво трьох нових перевалів, які з’єднають скелі Довбуша з Тустанню і курортами Трускавця та Східниці.

Окрім доріг місцевого значення мають відремонтувати та збудувати 75,5 км доріг загального користування державного значення Львівщини.

Додамо, цьогоріч холдинг ОККО Group планує розпочати будівництво цілорічного курорту в смт. Славське.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.