Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Орест Чемерис

П'ятниця, 14 січня 2022, 11:57

Близько 100 досліджень на омікрон спрямовано з Львівщини до Києва

Орест Чемерис

Близько 100 досліджень з Львівщини скеровані зараз до Центру громадського здоров’я міста Києва та очікують на результати. 

Про це на брифінгу повідомив директор департаменту охорони здоров'я Львівської обласної державної адміністрації Орест Чемерис. 

"Омікрон є зафіксований на Львівщині. Близько 100 досліджень скеровані зараз до Центру громадського здоров’я міста Києва і очікують на результати. Але на досвіді минулого року можу сказати, що зростання захворюваності призводить до мутації вірусу" -  розповів  Орест Чемерис.

Після тривалого покращення епідеміологічної ситуації на Львівщині зростає захворюваність знову. Вже сьогодні госпіталізовано 123 особи.

"Після такої відносно тривалої стабілізації стану і покращення епідеміологічної ситуації, станом на сьогодні ми спостерігаємо, що захворюваність зростає. В першу чергу це відчувається через коефіцієнт виявлених випадків. Зокрема сьогодні подолали позначку понад 1000 позитивних ПЛР-тестів. Протягом зростання захворюваності, на жаль, ми спостерігаємо, що кількість госпіталізованих пацієнтів також збільшилась. Вже сьогодні 123 хворих госпіталізовано. Якщо порівняти з минулим тижнем, то кількість пацієнтів була вдвічі меншою. Станом на сьогодні на стаціонарному лікуванні знаходяться 949 пацієнтів, з них 93 осіб у реанімаційному відділенні та 93 − на апаратах штучної вентиляції легень" − проінформував Чемерис.

Причиною збільшення захворюваності Орест Чемерис зазначає збільшення контактів під час новорічних святкувань.

"Якщо порахувати кількість днів, які ми пройшли з моменту початку святкування, то це є 14-20 день. Це свідчить про збільшення контактів під час святкувань" − пояснив Чемерис.

Щодо вакцинації, то вона продовжується. Станом на сьогодні близько 990 тисяч мешканців Львівщини отримали першу дозу, 930 тисяч — отримали другу дозу. Понад 2800 осіб отримали бустерну дозу.

Зазначимо, за даними МОЗ, ризик смертності серед невакцинованого населення більший, ніж у повністю вакцинованого, в 10 разів.

Новина створена в рамках проєкту «Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа», який реалізується ГО «Атом» у партнерстві з ІА «Варіанти» за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС «Прямуємо разом». Зміст новини не обов'язково відображає погляди ЄС.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.