Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус на Львівщині

Вівторок, 18 січня 2022, 14:10

Нова хвиля коронавірусу розпочалася на Львівщині

коронавірус на Львівщині

У Львівській області розпочалася чергова коронавірусна хвиля, головним збудником є штам "Омікрон".

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 18 січня, у Львівській ОДА на брифінгу щодо епідеміологічної ситуації у Львівській області повідомили про збільшення кількості госпіталізованих − від учора це 183 особи. Натомість минулого тижня ці цифри коливались від 60 до 80 осіб на день.

"Дотриманням правил норм карантину під час тривалого святкового періоду нехтували, це спричинило швидке поширення хвороби на сьогодні. Також констатуємо той факт, що кількість госпіталізованих осіб буде збільшуватись й надалі" − повідомив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Наразі на Львівщині 1118 пацієнтів знаходяться на стаціонарному лікуванні: 87 перебувають в реанімаційному відділені, ще 33 на апараті штучної вентиляції легень.

"Серед госпіталізованих є двічі вакциновані, які переносять хворобу середньої тяжкості. З 43 це 10 осіб. Це говорить про те що "Омікрон" є в дії" − наголосив завідувач ковідного відділення Львівської обласної клінічної лікарні Омелян Синенький.

Зазначимо, наразі в області 24 медичні установи готуються у будь-який момент надавати допомогу і приймати хворих. Ці медзаклади були залучені від початку пандемії, а потім в міру зменшення кількості госпіталізованих їх перевели в режим очікування.

Нагадаємо, минулого року у Львівській області 105 вакцинованих осіб померло від коронавірусу. За даними МОЗ, ризик смертності серед невакцинованого населення більший, ніж у повністю вакцинованого, в 10 разів.

Додамо, Міністерство охорони здоров'я прогнозувало, що нова хвиля коронавірусу в Україні триватиме з кінця січня по квітень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.