Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

коронавірус

Середа, 19 січня 2022, 14:12

В Україні скоротили термін дії Covid-сертифікатів

коронавірус

Уряд підтримав запровадження сертифікатів про вакцинацію третьою дозою і скоротив термін дії Covid-сертифікатів до 9 місяців. 

Сьогодні, 19 січня, на своєму засіданні Кабінет міністрів підтримав запровадження сертифікатів про вакцинацію третьою дозою вакцини від коронаавірусу та скоротив термін дії всіх Covid-сертифікатів з 365 до 270 днів.

"Тепер всі, хто вакцинувався бустером, третьою дозою, відразу термін дії сертифіката, який генерується в "Дії", буде продовжений на 270 днів, 9 місяців" – наголосив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

За його словами, документом оновлюється порядок формування та використання сертифіката, що підтверджує вакцинацію від Covid-19, встановлюється строк чинності Covid-сертифікатів на рівні 270 днів, визначається порядок формування та використання Covid-сертифікатів на підставі бустерної дози.

Зазначимо, на початку січня цього року в Україні дозволили бустерну дозу вакцини проти Covid-19 для всіх охочих віком від 18 років через 6 місяців після завершення повного курсу вакцинації.

Наприкінці січня у мобільному додатку "Дія" з'явиться Covid-сертифікат для щеплених бустерною дозою вакцини від коронавірусу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.