Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Порошенко

Середа, 19 січня 2022, 17:10

Суд випустив Порошенка з мільярдом та особистим зобов'язанням

Петро Порошенко

Суд обрав Петру Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Сьогодні, 19 січня, Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід п'ятому президенту, народному депутату Європейської Солідарності Петру Порошенку у вигляді особистого зобов'язання за підозрою у державній зраді та сприянні терористичним організаціям.

Суд не задовольнив клопотання прокуратури, яка просила обрати для Порошенка тримання під вартою з альтернативою застави в один мільярд гривень.

Також Порошенкові заборонено виїжджати за кордон, він має прибувати на кожну вимогу до суду до прокурора і слідчого, не відлучатися з Києва та Київської області без відповідного дозволу і здати на зберігання паспорт для виїзду за кордон.

Термін дії запобіжного заходу – до 19 березня.

Натомість Порошенко заявив, що оскаржуватиме рішення суду.

"На сьогодні ми маємо використовувати всі можливості, щоб збудувати світову коаліцію на підтримку України перед нападом Путіна. Він вилучає паспорти, коли 24 січня в мене була перша поїздка до НАТО, вже є запрошення до участі в міжнародних форумах" – наголосив Петро Порошенко.

Зазначимо, раніше лідерка Голосу Кіра Рудик висловила підтримку Петру Порошенку в ефірі телеканалу "Прямий".

Додамо, Порошенка звинувачують, що він у 2014 році вступив у змову з проросійським політиком Віктором Медведчуком та іншими особами, щоб організувати постачання вугілля з непідконтрольних Україні районів Донбасу. Його підозрюють у державній зраді та фінансуванні тероризму.

6 січня Печерський суд заарештував майно Порошенка.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.