Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у Львові

Четвер, 20 січня 2022, 15:42

Майже три тисячі дітей вакцинували від Covid-19 у Львові

медичний заклад у Львові

У Львові понад 2,6 тисячі дітей отримали щеплення від коронавірусу.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Як повідомили в Центрі здоров’я та медичної статистики м. Львова, щеплення від коронавірусу отримали понад 2,6 тис. дітей. Зокрема, першу дозу отримали 2657 дітей, а дві дози − 2388 дітей.

Зазначимо, з липня минулого року в Україні від коронавірусу вакцинували дітей пріоритетних груп (тих, які мають супутні важкі недуги, а також тих, які виїжджають за кордон на навчання чи міжнародні спортивні змагання, або ж виїжджають із сім’ями на постійне проживання). А із кінця жовтня розпочали вакцинувати всіх охочих дітей.

Як йдеться у повідомленні, всі діти, які вже отримали щеплення у Львові, не мали жодних незвичних реакцій на вакцину. Перед вакцинацією дитина має пройти огляд у свого сімейного лікаря.

Діти можуть вакцинуватись лише в супроводі батьків або опікунів, які підписують інформовану згоду. Дітям можна робити щеплення вакциною Comirnaty від Pfizer/BioNTech. Дозування для дітей таке ж саме, як і для дорослих − 0,3 мл, інтервал − 21-28 діб. Вакцинуватись можна у будь-якому пункті вакцинації.

Нагадаємо, минулого року у Львівській області 105 вакцинованих осіб померло від коронавірусу. За даними МОЗ, ризик смертності серед невакцинованого населення більший, ніж у повністю вакцинованого, в 10 разів.

Додамо, з квітня в Україні дітей віком від п'яти років можуть почати вакцинувати від коронавірусу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.