Прокуратура подала до суду справу про махінації із сміттям у Львові

Середа, 26 січня 2022, 11:33

Справу щодо п'яти посадовців фірм, які займалися вивезенням сміття зі Львова та привласнили два мільйони гривень з бюджету Львова, скерували до суду.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної прокуратури.

Ще у понеділок, 24 січня, прокурори Львівської обласної прокуратури скерували до суду два обвинувальні акти щодо п'яти службовців двох підприємств, які займалися вивезенням сміття у Львові та через підробку документів привласнили майже 2 млн грн з міського бюджету.

"Учасники вказаних організованих груп, до складу яких входили відповідальні службові особи 2 приватних підприємств-виконавців робіт на замовлення Львівської міської ради щодо вивезення сміття з Львова, а також в обох випадках службова особа підприємства-контрагента (відповідальна за поміщення сміття на відповідні полігони) та фізична особа, яка контролювала господарську діяльність даного підприємства, шляхом складання підроблених офіційних документів із внесеними до них неправдивими відомостями (в частині завищення вартості перевезення твердих побутових відходів та пробігу залучених транспортних засобів) та подання підроблених документів для оплати замовнику – Львівській міській раді, протягом січня-травня 2020 року незаконно заволоділи бюджетними коштами в сумі майже 2 млн грн" – наголосили у прокуратурі.

Під час досудового розслідування на все майно підозрюваних (земельні ділянки, квартири, автомобілі) на загальну суму 2,5 млн грн арештували.

Нагадаємо, у травні 2020 року правоохоронці влаштували обшуки у Львівській міськраді та компаніях-перевізниках, яких запідозрили у завищенні витрат на вивезення сміття зі Львова. Тоді ж львівські депутати ініціювали створення слідчої комісії, яка розслідуватиме розкрадання коштів з бюджету Львова, виділених на вивезення сміття з міста. 

А у травні 2021 року п'ятьох посадовців фірм, які займалися вивезенням сміття зі Львова, звинуватили у привласненні 2 млн грн з міського бюджету.

Натомість раніше міський голова Львова Андрій Садовий заявляв, що львівське сміття, яке знаходять на території інших областей, це провокація.

Раніше Варіанти створили карту львівського сміття та підрахували найвіддаленіше від Львова місто України, у яке його вивозили.

Мітки: львівське сміття, махінації, новини львова, перевізники, Прокуратура Львівської області