Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Грибовицьке сміттєзвалище

Четвер, 27 січня 2022, 12:41

Держекоінспекція оскаржила рішення суду щодо Львівської міськради у сфері управління відходами

Грибовицьке сміттєзвалище

Держекоінспекція подала апеляційну скаргу на рішення щодо першої інстанції у справі щодо Львівської міськради у сфері поводження з відходами.

Про це повідомила Держекоінспекція у відповідь на запит Варіантів.

12 січня Восьмий апеляційний адміністративний суд зареєстрував апеляційну скаргу Державної екологічної інспекції України на рішення Львівського окружного адміністративного суду від 23 грудня 2021 року. Цим рішенням суд частково задовольнив позов Держекоінспекції до Львівської міської ради щодо збирання, вивозу та утилізації львівського сміття.

Суд визнав протиправними дії компаній, що надають послуги з поводження з відходами у Львові (ТОВ "Ековей ВМ", ТОВ "Санком Львів", ТОВ "Грінера Україна" та ЛКП "ТФ "Львівспецкомунтранс") щодо скидання твердих побутових відходів у неналежних місцях та зобов'язав їх здійснювати вивезення твердих побутових відходів відповідно до законодавства. 

Також Львівська міська рада повинна контролювати вивезення твердих побутових відходів та належно реагувати у разі недотримання вимог.

Зазначимо, ще у вересні 2020 року Держекоінспекція України скерувала Львівській міськраді перелік вимог щодо приведення у відповідність з законодавством  питання поводження з ТПВ у Львові. Через невиконання вимог Львівською міською радою Держекоінспекція у грудні 2020 року звернулася до суду.

Нагадаємо, Варіанти писали про поводження з побутовими відходами у Львові у статті "Сміттєвий клондайк Садового".

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.