Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

туризм на Львівщині

Понеділок, 31 січня 2022, 11:59

На Львівщині планують запровадити щоденний облік туристів

туризм на Львівщині

У Львівській області планують вдосконалити сплату туристичного збору, зокрема запровадити щоденну звітність про туристичні потоки.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.

В межах територіальних громад Львівської області планують вдосконалити сплату туристичного збору в межах територіальних громад Львівської області. Зокрема, планують запровадити щоденний облік туристів та збільшити коло податкових агентів зі сплати туристичного збору від апартаментів та сільських садиб, а також іноземців, що приїжджають на оздоровлення.

За словами голови Славської селищної ради Володимира Бега, щоденна звітність про туристичні потоки дозволить уникнути ухилень податковими агентами від сплати туристичного збору, який туристи сплачують при поселенні, та сприятиме збільшенню надходжень туристичного збору до бюджетів громад щонайменше від 5 до 10 разів.

Зазначимо, Львівська область з показником туристичного збору 23 млн грн є третьою в Україні за підсумками 2021 року. Найвищий туристичний збір на Львівщині у Львівській, Трускавецькій, Східницькій, Славській та Судовишнянській територіальних громадах.

"Туристичний збір – це плата туристів (громадян України та іноземців) під час подорожі при тимчасовому розміщенні у місцях проживання (ночівлі). Хочу зазначити, що податкові агенти − визначені заклади тимчасового розміщення органами місцевого самоврядування (відповідно до Податкового кодексу України) фактично не несуть додаткового податкового навантаження, а є посередниками між туристом та бюджетом громади. Відтак, отримані кошти від туристів громада може скерувати на проєкти соціально-економічного розвитку та ставати ще успішнішою та привабливішою. Якщо взяти громади-лідери по сумі туристичного збору − то в середньому для громадянина України − сума становить 12 грн за добу під час подорожі, а для іноземців – 18 грн (що еквівалентно 60 євроцентів)" − повідомив заступник голови Львівської ОДА Віталій Загайний.

Нагадаємо, депутати передбачили 5 мільйонів гривень на програму розвитку туризму та курортів у Львівській області у 2022 році.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.