Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Вівторок, 1 лютого 2022, 13:55

Полегшення карантинних обмежень нині неможливе в Україні — Олег Когут

Регіональний координатор з питань вакцинації від коронавірусної інфекції на Львівщині Олег Когут вважає, що ми самі в тому винні.  

Олег Когут наголосив, що українці забули про карантинні обмеження в період свят.

"Зараз ми пожинаєм плоди наших різдвяних свят, коли ми собі дозволяли багато що, забувши про елементарні профілактичні заходи" - заявив він сьогодні на брифінгу у Львові. 

Когут розповів, що ситуація з ковідом залишається напруженою у Львові та в області. За вчорашній день, 31 січня, було госпіталізовано 306 осіб, з яких майже 140 людей знаходяться у відділенні інтенсивної терапії. Наразі серед госпіталізованих є не лише невакциновані, але ті, хто зробив щеплення. Відсоток вакцинованих у стаціонарах коливається від 5 до 10%. 

Захворюваність серед дітей продовжує залишатися досить високою, на вчорашній день госпіталізовано 198 дітей.

Приблизно у 25 хворих на Львівщині підтверджений штам «Омікрон».

Експертка департаменту охорони здоров'я ЛОДА з імунології Христина Ліщук-Якимович наголосила на новому симптомі "Омікрону", який може бути непомічений львів'янами.

"Що стосується цього штаму, то по клінічній картині важливим є момент (чого не було зафіксовано раніше) різкого болю у вухах. Ми часто не звертаємо увагу, що це може бути ознакою коронавірусної інфекції. А також різкий біль у горлі, це те, що насторожує в першу чергу. Варто пам’ятати, що вже через 3 доби після інфікування активно розвивається симптоматика" - сказала вона.

Регіональний координатор з питань вакцинації від коронавірусної інфекції на Львівщині пояснив, що якщо в людини є ознаки простудного захворювання, то підтвердження діагнозу коронавірусної інфекції може бути здійснене швидким тестом, цього цілком достатньо для лікаря аби скласти клінічну картину. А вакцинація допомагає організму легше перенести корона вірусну хворобу.

«На сьогоднішній день в області проведено майже 2 мільйона вакцинацій. Однією дозою на Львівщині вакциновано 50,5% населення, а двома дозами 47% населення», - сказав Олег Когут.

Когут повідомив, що з метою приближення вакцинації до населення, за дорученням МОЗ, розробляються плани виїздів мобільних бригад в сільські населені пункти. У сільських населених пунктах великий відсоток населення віком 60+ років, які не завжди мають можливість під’їхати в пункт вакцинації.

Проте точної дати, коли почнуть діяти такі пункти не називають.

Нагадаємо Covid-зону "Охматдиту" вже розширили до 150 ліжок через стрімке поширення ковіду серед дітей.

Крім того, кількість підтверджених випадків Cоvid-19 на Львівщині за добу зросла на 3411 – до 263345

Новина створена в рамках проєкту «Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа», який реалізується ГО «Атом» у партнерстві з ІА «Варіанти» за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС «Прямуємо разом». Зміст новини не обов'язково відображає погляди ЄС.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.