Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

історична аптека у Будинку книги

Львівська міська рада

Вівторок, 1 лютого 2022, 15:04

Історична аптека у Львові припинила своє функціонування через підняття орендної плати

історична аптека у Будинку книги

Через підняття орендної плати у два рази у Львові, на площі Міцкевича, припинила функціонування історична аптека.

Про це на брифінгу повідомив перший заступник міського голови Андрій Москаленко.

"Ситуація, яка сталася з розміщенням історичної аптеки у приміщенні Будинку книги, на площі Міцкевича, є важливою, адже вона знаходиться у цьому приміщенні з 1921 року. Цінність його є не лише у функціоналі, а й історичних меблях та самому інтер'єрі, який є збережений і відреставрований", − повідомив Андрій Москаленко.

Москаленко розповів, що будівля належить НАК "Надра України". У 2018 році вперше виникла проблема з розміщенням там аптеки. Тоді міськрада проводила перемовини з цим підприємством, тому що попередні орендарі, гомеопатична аптека, не мала змоги оплачувати орендну плату. За результатами перемовин "Надра України" заявили публічно, що там все-таки буде розташовуватись аптека.

У 2019 році мережа аптек DS прийняла рішення розмістити там свою аптеку і власне вони інвестували суму коштів в реставрацію історичних меблів аптеки.

З 1 січня НАК "Надра України" у 2 рази збільшив вартість оренди, тому DS прийняв рішення про призупинення оренди. 

"Для міста критично важливо, щоб саме в цьому історичному приміщенні зберігалась аптека. Тому офіційно будемо і надалі відстоювати аптеку. Зараз ми знаходимося у стані перемовин з НАК "Надра України". Ми звернулись з офіційним листом до голови правління Тараса Кузьмича, щоб офіційно позиція Львівської міської ради була зафіксована. Міськрада пропонує зробити конкурс з публічною інформацією щодо вартості оренди та умов проведення діяльності на  зазначену кількість років. Минулого разу боротьба за збереження функціоналу аптеки тривала пів року і тоді  завершилась результативно, сподіваємось зараз буде так само" − зазначив Москаленко.

Міськрада до кінця тижня очікує рішення щодо проведення конкурсу та умов подальшої діяльності аптеки.

Нагадаємо, 13 березня 2019 року, НАК "Надра України", надіслав офіційне підтвердження, що в приміщенні на пл. Міцкевича аптека буде збережена.

 Новина створена в рамках проєкту «Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа», який реалізується ГО «Атом» у партнерстві з ІА «Варіанти» за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС «Прямуємо разом». Зміст новини не обов'язково відображає погляди ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.