Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міська рада

Середа, 2 лютого 2022, 14:48

Садовий виділив на муштру свого потішного війська три мільйони гривень

Львівська міська рада

Виконком вирішив виділити більше 8 мільйонів гривень на підготовку міста до національного спротиву.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Сьогодні, 2 лютого, виконавчий комітет Львівської міськради погодив виділення 8,2 млн грн з міського бюджету на фінансування заходів програми підготовки Львівської міської територіальної громади до національного спротиву на 2022-2024 роки.

Як пояснив директор департаменту фінансової політики міськради Олег Іщук, з цієї суми передбачено виділити:

- 3,192 млн грн – для організації навчань щодо поводження зі зброєю та стрільби, а також надання домедичної допомоги для працівників виконавчих органів та депутатів Львівської міської ради;

- 2 млн грн – на створення інформаційних матеріалів та продукції (департаменту адміністративних послуг, управлінню освіти, департаменту "Адміністрація міського голови", управлінню з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони);

- 1,5 млн грн – для організації навчань щодо поводження зі зброєю та стрільби та з надання домедичної допомоги для працівників професійної (професійно-технічної) освіти;

- 1,5 млн грн – за пропозицією управління освіти, для оплати праці з нарахуваннями додатково введених штатних одиниць вчителів "Захист України".

Наразі це рішення виконкому мають розглянути на сесії Львівської міської ради.

Нагадаємо, 28 січня виконком схвалив програму заходів щодо підготовки Львівської МТГ до національного спротиву на 2022-2024 роки, а з 31 січня міське управління надзвичайних ситуацій та тероборони очолив Микола Грицайчук.

Також з 25 січня розпочалися військові навчання для чиновників мерії та працівників комунальних підприємств.

Зазначимо, з 1 січня 2022 року в Україні набув чинності закон про основи національного спротиву, складовою якого є територіальна оборона, рух опору та підготовка українців до національного спротиву.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.