Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Борщ з копченими грушками

dobrotvirska-gromada.gov.ua

Четвер, 3 лютого 2022, 13:01

Надбужанщина та Підляшшя розпочинають проєкт "Надбужанські кулінарні традиції"

Борщ з копченими грушками

Проєкт "Надбужанські кулінарні традиції" реалізується в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна.

Агенції місцевого економічного розвитку Кам'янка-Бузького району спільно з Stowarzyszenie "Lokalna Grupa Działania - Tygiel Doliny Bugu" розпочали проєкт "Надбужанські кулінарні традиції". 

Про це повідомила пресслужба Агенції місцевого економічного розвитку Кам'янка-Бузького району.

Проєкт розпочнеться із серії майстер-класів «Збереження кулінарної спадщини долини Бугу», в рамках яких можна навчитися готувати старовинні традиційні страви: борщ з копченими грушами, ребра томлені в пиві з вишнями, торбинка рибака з цитриновим соусом та інше, - повідомила Добротвіська громада та запропонувала охочим подати заявки на участь до 11 лютого.

Після цього відбудеться Надбужанський фестиваль смаку, обміни досвідом та укладання Книги рецептів.

«Місцева кухня є важливою складовою туристичного досвіду. Гастрономічний туризм означає постійне поєднання їжі та подорожей. Це відіграє важливу роль в просуванні регіону», -  наголосили у пресслужбі Добротвірської громади.

Програма транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна вже протягом 17 років підтримує процеси розвитку на прикордонних територіях Польщі, Білорусі та України шляхом співфінансування різноманітних проєктів. Усі проекти сприяють покращенню якості життя жителів східної Польщі, західної України та Білорусі. У тематичні цілі та пріоритети програми входить спадщина, доступність, безпека та кордони. 

Нагадаємо, торік Республіки Польща та Жидачівська міська рада реалізували транскордонний проєкт зі сприяння міграції риб.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.