Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вилучення авто

ndekcrv.gov.ua

Четвер, 3 лютого 2022, 15:59

У Львові вилучають автомобілі боржників

вилучення авто

Система «Львів - безпечне місто» дає змогу відслідковувати машини боржників у режимі он-лайн.

Про це повідомили на прес-конференції Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції нині у Львові.

Західне міжрегіональне управляння Мін’юсту долучилося до системи «Львів – безпечне місто», яка дає можливість державному виконавцю виявляти транспортні засоби боржників. 

Заступник начальника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Тарас Бассараб розповів про співпрацю з поліцією під час відслідковування та затримання автомобілів божників.

«Ми маємо можливість побачити, де автомобіль пересувається в межах міста. Але без працівників поліції затримувати такі автомобілі ми не можемо. Тому в нас є домовленість у нашій співпраці з працівниками патрульної поліції, які спільно з нами, отримуючи певну інформацію, виїжджають на такі рейди й затримують автомобілі», - сказав він.

Бассараб наголосив, що після зупинки такого авто у боржника є можливість оплатити штрафи чи заборгованості на місці через он-лайн банкінг і тоді їх автомобілі вилучати не будуть.

«Після цього, коли відбувається така ситуація, коли затримуємо відповідний автомобіль, боржнику (власнику автомобіля) пояснюється, які в нього є заборгованості, скільки він повинен сплатити грошей. Якщо в нього є можливість, за допомогою додатків Privat24,Monobank або інших зробити це відразу, то зрозуміло йому надається така можливість і автомобіль не вилучають. Але якщо той чи інший боржник (це йде мова як про фізичну особу, так і про юридичну особу) не має такої можливості, то… вилучаємо такий транспорт», - розповів Тарас Бассараб.

На прес-конференції зазначили, що якщо  боржник готовий оплатити заборгованість іншим методом (готівкою в банку чи за допомогою родичів), то поліція готова зачекати й не вилучати автівку, адже вилучення автівок  відбувається за допомогою евакуаторів і є затратним.

Керівник Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції у Львові Тарас Грень розповів, що за 2021 рік вдалося стягнути близько 38 млн грн.

«У нас за минулий рік… ми стягнули виключно по Львівській області близько 38 млн грн. Це звичайні статистичні дані, які можуть чітко пояснити об’єм тої роботи, яка зараз робиться»,- сказав він.

Тарас Грень зазначив, що більше половини цих коштів було стягнуто за адміністративні правопорушення, зокрема водіння в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння.

«Статистично, коли ми говоримо про 38 млн грн. стягнутих штрафів, то близько 20-21 млн гривень - це виключно адміністративні штрафи, які були застосовані в порядку Статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, тобто ми говоримо про їзду в нетверезому стані чи наркотичному», - розповів Грень.

Новина створена в рамках проєкту «Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа», який реалізується ГО «Атом» у партнерстві з ІА «Варіанти» за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС «Прямуємо разом». Зміст новини не обов'язково відображає погляди ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.