Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Львівська опера

Понеділок, 7 лютого 2022, 10:59

Працівники Львівської опери оскаржують збори трудового колективу

Львівська опера

Працівники Львівської опери подали скаргу в Мінкульт щодо зборів трудового колективу з висунення кандидатів до конкурсної комісії з виборів директора театру. 

Про це повідомив соліст Львівського Національного Академічного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької Роман Ковальчук в інтерв'ю з Юрієм Ситником, яке опублікували на Ютуб-каналі Івана Спринського.

Соліст Львівського Національної опери Роман Ковальчук повідомив, що працівники Львівської опери подали скаргу в Міністерство культури України щодо зборів трудового колективу з висунення трьох представників до конкурсної комісії з виборів директора театру. До скарги додали відеозапис зборів.

Як повідомив Роман Ковальчук, частина колективу Львівської опери вважає збори трудового колективу такими, що відбулися з порушеннями. Зокрема, на зборах були відсутні представники профспілки та Національної спілки театральних діячів України.

"Є громадські організації. Для чого вони взагалі існують? Громадські організації, профспілка, осередок Національної спілки театральних діячів України. Нас виключають з будь-якого життя, тобто витіснили. Опозиції в театрі ніякої немає. Але опозиція потрібна в першу чергу для того, щоб керівництво не зловживало певними нюансами" − повідомив Роман Ковальчук.

За словами Романа Ковальчука, під час зборів була порушені процедурні питання проведення зборів, що стосуються висування кандидатів, голосування та підрахунку голосів.

Зазначимо, Роман Ковальчук повідомив, що висуватиме свою кандидатуру на посаду директора Львівської опери. Він був депутатом Львівської обласної ради та очолював постійну комісію з питань культури, духовного відродження, архітектурної спадщини та засобів масової інформації (2013-2015 рр.) 

Нагадаємо, у 2020 році аудитори виявили у Львівській опері втрати з бюджету на 66 млн грн.

Тоді керівництво Львівської опери повідомило, що вважає необґрунтованими та суб'єктивними висновки, зроблені фахівцями Західного офісу Держаудитслужби за ревізією фінансово-господарської діяльності театру з 1 січня 2017 року по 31 березня 2020 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.