Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Оперний театр

Вівторок, 8 вересня 2020, 16:44

Вовкун заперечив суб'єктивний візит ревізорів до Львівської Опери

Оперний театр

Львівська опера заперечила висновки ревізії Держаудитслужби щодо втрат з бюджету на 66 млн грн та звернеться до поліції.

Про це повідомляє Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької.

Керівництво Львівської опери вважає необгрунтованими та суб'єктивними висновки, зроблені фахівцями Західного офісу Держаудитслужби за ревізією фінансово-господарської діяльності театру з 1 січня 2017 року по 31 березня 2020 року, згідно із якими аудитори виявили у Львівській опері втрати з бюджету на 66 млн грн.

Львівська опера вже подала до Держаудитслужби свої зауваження щодо цієї ревізії.

"Працівниками Західного офісу Держаудитслужби повторно обревізовувався період, який був перевірений цим контролюючим органом під час попередньої ревізії, а саме – І квартал 2017 року. Так, за вказаний період головним державним аудитором Західного офісу Держаудитслужби виявлено "незаконних" видатків на виплату премій попереднім керівництвом театру в загальній сумі 507,4 тис грн" – йдеться у повідомленні.

У театрі наголосили, що доплати за вислугу років працівникам театру контролюються Міністерством культури і Міністерством фінансів, тому це виключає викладені в акті ревізії питання порушення законодавства при плануванні коштів на доплати за вислугу років працівникам театру.

Також керівництво Опери наголосили, що питання видатків на виплату працівникам доплат за розширену зону обслуговування та збільшення обсягу робіт у 906,7 тис грн, неодноразово перевірялося працівниками Держаудитслужби, однак тоді аудитори жодних порушень не виявили.

"Аудиторський звіт та Акт ревізії окремих питань містять хибну інформацію стосовно діяльності театру, що може негативно вплинути на подальшу роботу Львівської національної опери.

Крім того, ревізією виявлено порушень законодавства на 17739,4 тис грн, з них лише одним аудитором Західного офісу Держаудитслужби встановлено незаконних видатків на 16884,7 тис грн. Варто зазначити, що цей же державний аудитор брав участь у попередній ревізії фінансово-господарської діяльності театру і не виявив вищенаведених порушень. Враховуючи цю обставину, ми змушені звернутися до Державної аудиторської служби України та правоохоронних органів для надання правової оцінки діям вказаного державного аудитора" – наголосили у Львівській опері.

У Оперному театрі також вказали, що їхній дохід у 2019 році, порівняно із 2016 роком, зріс у 3 рази (2016 рік – 19384 тис грн, 2019 рік – 59208,2 тис грн), що становить 205,5%, а вартість надання організаціям приміщень театру для проведення культурно-мистецьких заходів у 2018-2019 роках становила 180 тис грн.

Нагадаємо, у червні генеральний директор – художній керівник Оперного театру Василь Вовкун заявляв, що заборгованість Опери, зокрема, за комунальні послуги та пожежну охорону, становлять 6,2 млн грн, а недоотримані доходи театру, станом на 1 серпня, мають становити близько 23 млн грн.

Через запровадження карантину вистави на великій сцені Львівської опери скасували з 12 березня,тоді ж Опера запустила онлайн-трансляцію. Театральний сезон у Львівській опері відновили з серпня цього року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.