Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

будівництво у Львові

Понеділок, 7 лютого 2022, 15:26

В Україні планують ввести кримінальну відповідальність за незаконні надбудови

будівництво у Львові

В Україні планують запровадити кримінальну відповідальність за надбудову поверхів, які не задекларували перед початком будівельних робіт.

Про це повідомив Урядовий портал.

Один із законопроєктів реформи містобудування запроваджує посилену відповідальність для генпідрядника, архітектора та інженера проєкту. Зокрема, проєкт закону передбачає кримінальну відповідальність для забудовників та інших учасників процесу за надбудову ще декількох поверхів, які не були задекларовані перед початком будівельних робіт.

"В основі реформи містобудування та контролю лежать дві фундаментальні речі. Це, в певному сенсі − лібералізація прав девелоперів. Вона дозволить стимулювати будівництво та розвиток цивілізованого бізнесу. На іншій чаші терезів − криміналізація та посилення адміністративної відповідальності за порушення. Немає іншої історичної пам’яті, якщо не буде покарання. Тож тут ми займатимемо дуже жорстку позицію" − повідомив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Зазначимо, у вересні 2021 року ліквідували Державну архітектурно-будівельну інспекцію (ДАБІ) і створили новий орган із відмінною структурою, повноваженнями та принципами роботи − Державну інспекцію архітектури та містобудування (ДІАМ).

"У нас є три запобіжники або страховки − це нові люди, які розділяють цивілізовані принципи роботи, нова структура, побудована на цифровій системі, яка унеможливлює прояв корупції, а також постійна робота з антикорупційними органами" − додав Чернишов.

Нагадаємо, торік у грудні прокуратура звернулася до суду з позовом, в якому просила визнати незаконним та скасувати рішення виконавчого комітету Львівської міської ради від 12 березня, яким затвердили містобудівні умови на реконструкцію ТзОВ "Офісний центр "Т-77" з розширенням за рахунок надбудови нежитлових приміщень з пристосуванням під адміністративно-офісний центр на вул. Героїв УПА, 73-77 у Львові.

Додамо, у жовтні минулого року мешканці будинку на вулиці Ярославенка, 36 у Львові розпочали реконструкцію з надбудовою без жодних дозвільних документів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.