Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Галсільліс

lvivoblrada.gov.ua

П'ятниця, 11 лютого 2022, 14:40

Галсільліс отримав майже 15 мільйонів прибутку у 2021 році

Галсільліс

"Галсільліс" отримало майже 15 мільйонів прибутку у 2021 році, а рентабельність підприємства склала 8,2%.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 11 лютого, під час наради щодо роботи комунальних лісогосподарських підприємств за 2021 рік та перспектив розвитку галузі на 2022 рік в. о. генерального директора ОКС ЛГП "Галсільліс" Іван Підгородецький повідомив, що "Галсільліс" минулого року отримав 14 млн 231 тис. грн прибутку.

Рентабельність обласного лісогосподарського підприємства Львівської обласної ради "Галсільліс" зросла у 2,4 раза протягом останніх трьох років і  склала 8,2% у 2021 році.

"Галсільліс" отримало понад 200 млн грн від реалізації продукції та сплатило майже 80 млн грн податків до бюджетів усіх рівнів, зокрема 24 млн 600 тис. грн до місцевих бюджетів та 64 млн 600 тис. грн до державного бюджету.

За словами Івана Підгородецького, у 2021 році "Галсільліс" оновив основні технічні засоби. Також висадили понад два мільйони дерев, які вирощують у власних теплицях. Натомість у 2022 році запланували виростити та висадити три мільйони дерев.

"Ми працювали з кожним підприємством індивідуально, розглядали усі проблемні питання щодо оптимізації, погашення боргів по заробітній платі, закупівлі технічних засобів та інвентарю, ведення економічної діяльності, зниження динаміки самовільних рубок. За цей рік ми змогли на підприємствах погасити повністю заборгованість по заробітній платі, окрім Славського ЛГП. Середня зарплата зросла до 12 тис. грн.

Ми придбали нові трактори, лісозаготівельні та протипожежні засоби. Плануємо також закупити квадрокоптери та фотопастки для лісової охорони та попередження незаконних рубок" − повідомив Іван Підгородецький.

Заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод додав, що "Галсільліс" сплатив до обласного бюджету понад 5 млн грн.

"Ми бачимо на підприємстві позитивну динаміку. У 2021 році "Галсільліс" сплатив до обласного бюджету понад 5 млн грн, що є вдвічі більше у порівнянні з минулим періодом. Обласна рада ставить завдання не лише ефективно реалізовувати лісопродукцію, а й створювати додаткові можливості отримати додану вартість та збільшити доходи підприємств" − зазначив Юрій Холод.

Нагадаємо, у квітні минулого року депутати Львівської облради створили контрольну комісію для реорганізації "Галсільлісу", яку очолив Юрій Холод.

Раніше керівник управління майном спільної власності Львівської обласної ради Сергій Івах заявляв, що, "Галсільліс", у структурі якого перебуває 18 дочірних підприємств, є збитковим і його планують реорганізувати. Станом на початок квітня загальна кредиторська заборгованість підприємства становила 38 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.