Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Варта, фракція, Новий Розділ

Середа, 16 лютого 2022, 10:43

"Варта" запропонувала доповнення до проєкту Стратегії розвитку Новороздільської тергромади

Варта, фракція, Новий Розділ

Фракція "Варта" Новороздільської міськради запропонувала доповнення до проєкту Стратегії розвитку Новороздільської територіальної громади до 2027 р.

Рішення про це було ухвалено на засіданні фракції, повідомила її пресслужба.  

Одне з основних питань міста —  налагодити систему поводження з ТПВ. Фракція "Варта" запропонувала включити у Стратегію розвитку громади пункт про будівництво полігону твердих побутових відходів та сміттєсортувальної лінії до 2026 року.

Громада зацікавлена в покращенні якості роботи комунальних служб. Варта вважає за необхідне в цьому питанні доповнити Стратегію пунктом про налагодження  мережі водопостачання та водовідведення і провести каналізування садиб Нового Роздолу, смт Розділ, сіл Берездівці, сіл Станківці, Тужанівці, Підгірці, Гранки - Кути, Березина.

Варта вважає важливим для розвитку громади розв'язання проблеми покращення інвестиційної привабливості, а саме пропонує провести інвентаризацію землекористувачів на території РДГХП «Сірка» та забезпечити надходження плати за землю від 100% землекористувачів.

Про це сказано в пропозиціях, які члени фракції сформували до проєкту Стратегії Розвитку Новороздільської територіальної громади до 2027 року.

Голова фракції «Варта» у Новороздільській тергромаді Катерина Шиманська наголосила, що на зустрічі були розглянуті  й інші  «найболючі» питаннях міста: підготовка громади до дій в надзвичайній ситуації, збереження  навколишнього середовища, покращення благоустрою громади та збільшення її інвестиційної привабливості.

Фракції ВАРТА ухвалила ініціювати формування переліку громадян Новороздільської тергромади, які готові стати донорами в умовах надзвичайної ситуації. Це питання розглядалось депутатами в контексті  наданні безпеки населенню від можливого воєнного вторгнення на територію України.

«Окрім цілей, які прописані в проєкті, ми обговорили питання підготовки громади до тероборони. Важливим етапом під час воєнних дій є завчасна підготовка потенційного списку людей, які готові стати донорами в необхідний для країни час. Над цим ми ще працюємо» -  пояснила  Шиманська.

Новина створена в межах проєкту "Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа", який реалізується ГО "Атом" у партнерстві з ІА "Варіанти" за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС "Прямуємо разом". Зміст новини не обов'язково зображає погляди ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.