Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Четвер, 17 лютого 2022, 12:50

Депутати підтримали облаштування стрілецького полігону у Львові

Львів

Депутати міськради прийняли ухвалу про облаштування стрільбища на землях Великих Грибович та Малехова, якщо місто не знайде кращої земельної ділянки.

Сьогодні, 17 лютого, на сесії Львівської міської ради депутати прийняли ухвалу, яка передбачає облаштування стрілецького полігону у Львові. 

"За" проголосував 51 депутат.

Згідно з документом, ЛКП "Спортресурс" отримає 25 гектарів землі у селах Великі Грибовичі та Малехів, що увійшли до складу Львівської ОТГ, для визначення можливості облаштування тут стрілецького тиру та стрільбища, влаштування гостьової автостоянки та об’єктів придорожнього сервісу для відвідувачів.

Також депутати доручили сформувати робочу групу, до складу якої мають увійти по представнику із усіх фракцій міськради, щодо пошуку інших можливих земельних ділянок для влаштування стрілецького полігону.

Наразі жодних коштів на фінансування цієї ухвали депутати не виділили.

Наразі "Спортресурс" має розробити детальний план території у районі вулиць проєктованої 11 та проєктованої 12 у с. Великі Грибовичі, а також проєкти землеустрою щодо відведення земельних ділянок:

- площею 20 га у с. Великі Грибовичі (урочище "Нива") для облаштування стрілецького тиру та стрільбища на землях, що не надали у власність або користування, з подальшим їхнім переведенням до земель рекреаційного призначення;

- площею 5 га на вул. Жовківській у с. Малехові для влаштування та обслуговування гостьової автостоянки та об’єктів придорожнього сервісу для відвідувачів стрілецького тиру і стрільбища на землях, що не надали у власність або користування, з подальшим їх переведенням до земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення.

Також "Спортресурс" має організувати та провести громадські слухання щодо створення цього стрільбища.

Нагадаємо, про те, що Львівська міськрада планує облаштувати на 25 гектарах землі Великих Грибович та Малехова стрілецький тир і стрільбище, стало відомо ще на початку лютого цього року.

Як пояснювали тоді в управлінні земельних ресурсів міськради, урочище "Нива" входить до земель рекреаційного призначення, тут рекомендовано облаштувати об'єкти фізичної культури та спорту. Однак у генплані Великих Грибович на цій території запланували розмістити житлову забудову.

Вул. Жовківська у Малехові належить до земель промисловості й тут рекомендують облаштувати споруди автомобільного транспорту. Сільрада Малехова, згідно з генпланом, планувала облаштувати тут зелену зону для мешканців.

Додамо, раніше депутати міськради пропонували доробити проєкт ухвали про облаштування стрільбища.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.