Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Вороного, 4

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 18 лютого 2022, 10:31

На вулиці Вороного у Львові збудують готель з громадським простором на даху

вул. Вороного, 4

На сесії Львівської міської ради депутати прийняли рішення про затвердження детального плану території в районі вул. М. Вороного.

Вчора, 19 лютого, на сесії Львівської міської ради депутати прийняли рішення про затвердження детального плану території, обмеженої вул. М. Вороного, вул. С. Руданського, вул. Ф. Ліста, вул. М. Коперника, пл. А. Міцкевича, просп. Т. Шевченка.

"За" проголосували 36 депутатів. 

Згідно із документом, затвердження детального плану території передбачає можливість подальшого опрацювання розміщення готелю з паркінгом на земельній ділянці за адресою вул. М. Вороного, 4 у Львові.

На цій ділянці планують збудувати готель на 140 номерів з дворівневим підземним паркінгом на 70 автомобілів та конференц-залом. На даху будівлі облаштують відкритий громадський простір, частинами якого будуть сквер, дитячий майданчик, літній театр та соціальний коворкінг.

Відкритий громадський простір займе понад 1000 кв. м та буде загальнодоступними для львів’ян. На дах будівлі вестимуть окремі ліфт та сходи, які разом з проміжними терасами перетворяться на мистецьку галерею.

Зазначимо, на вул. Вороного зараз розташована стихійна стоянка, на якій паркується 25-40 машин. Стоянка не забезпечена паркоматами та охороною. Раніше розглядалися пропозиції щодо будівництва на цій ділянці багаторівневого паркіну.

Інвестором готелю є ТОВ "Ательєр", а проєкт будівлі готелю розробило ТОВ "АБМК". За даними аналітичної системи YouControl, ТОВ "Ательєр" зареєстроване з 2007 року у Львові, основний вид діяльності − діяльність готелів і подібних засобів тимчасового розміщування. Засновником є ТОВ "Ларсун", а кінцевим бенефіціаром − Назар Купибіда. Директор компанії − Іван Лунь.

Нагадаємо, у травні 2020 року містобудівна рада затвердила проєкт будівництва 7-поверхового готелю з літнім театром та сквером на даху в центрі Львова.

Раніше архітектурне бюро АБМК представило концепцію нової будівлі на вул. Вороного, 4. Концепція передбачає будівництво дворівневого підземного паркінгу на понад 70 місць, а також громадського простору на даху будівлі зі сквером, дитячим майданчиком, літнім театром, мистецькою галереєю та соціальним коворкінгом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.