Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Червоноградська міська лікарня

chg.gov.ua

Понеділок, 21 лютого 2022, 11:53

Червоноградська міська лікарня отримала ангіограф за 11 мільйонів гривень

Червоноградська міська лікарня

Наприкінці минулого тижня, 18 лютого, Червоноградська міська лікарня отримала новий сучасний ангіограф.

Аніограф встановлять у лівому крилі відремонтованого приймально-діагностичного відділення. Про це повідомила  пресслужба Червоноградської міської ради.

Директор Червоноградської міської лікарні Ігор Грондзаль розповів, що ангіограф придбали за кошти державного бюджету в межах закупівель Міністерства охорони здоров’я.

«Червоноградська лікарня після проведення медичної реформи є багатопрофільним закладом охорони здоров’я другого рівня, для якого передбачена наявність ангіографа. Таких закладів в області є три – у Львові, у Дрогобичі та Червонограді. Тож плануємо законтрактуватися з НСЗУ для надання пакету медичних послуг пацієнтам з інфарктом. Раніше таких пацієнтів скеровували на обстеження до Львова. Тепер отримувати невідкладну допомогу на місці зможуть мешканці району з населенням майже 220 тисяч людей», – зазначив Ігор Грондзаль.

Наявність ангіографа у лікарні дозволить надавати невідкладну допомогу пацієнтам з інфарктом. Голова Львівської ОДА Максим Козицький повідомив, що обстежувати людей за допомогою нового ангіографа почнуть через 5 місяців.

"Апарат закупили за кошти державного бюджету. Його вартість – 11 мільйонів гривень. Обстежувати людей за допомогою нового ангіографа почнуть через 5 місяців. Це пов’язано з тим, що лікарня повинна отримати певні дозволи, щоб його використовувати, а встановити апарат має спеціальна монтажна бригада. Але сучасний ангіограф уже в Червонограді – і це головне", – написав на своїй сторінці у Facebook голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький.

Зазначимо, що аукціон із закупівлі систем ангіографічної візуалізації закінчився 29 жовтня 2021 року. Його провело ДП "Медичні закупівлі України". За результатами відкритих торгів 24 медичні заклади повинні отримати ангіографи виробництва компанії Siemens (модель ArtisOneVA10). До переліку медзакладів увійшла і КП "Центральна міська лікарня Червоноградської міської ради".

Аніограф дозволяє виявляти патології кровоносних судин (артерій, вен, лімфатичних шляхів) та проводити діагностику захворювань серця.

Новина створена в межах проєкту "Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа", який реалізується ГО "Атом" у партнерстві з ІА "Варіанти" за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС "Прямуємо разом". Зміст новини не обов'язково відображає погляди ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.