Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Вівторок, 22 лютого 2022, 16:14

Працівники посольства США їздять зі Львова до Польщі через неадеквата Путіна

Львів

Повірена у справах США Крістіна Квін пояснила причини переведення працівників посольства США на ніч зі Львова до Польщі.

Про це сьогодні під час брифінгу повідомила повірена у справах США Крістіна Квін.

США вирішили на ніч відправляти своїх дипломатичних співробітників зі Львова до Польщі через неадекватні дії Росії. 

"Передусім мій обов'язок, як тимчасово повіреної, це забезпечити безпеку нашого персоналу. В нас є декілька причин цього рішення (ночівля дипломатів у Польщі – ред.). По-перше, президент Путін продовжує накопичувати війська на кордоні з Україною, а не відводити, по-друге – агресивні дії на Донбасі, по-третє – промова Путіна, яку ми всі вчора почули.

Думаю, можна погодитися, що це не була промова розсудливої людини, тому ми повинні бути обережними. Саме тому ми будемо їздити ночувати до Польщі, а вдень повертатимемося до Львова" – наголосила Крістіна Квін.

Нагадаємо, після підписання 21 лютого президентом Російської Федерації Володимиром Путіним указу про визнання ОРДЛО усіх працівників посольства США, які перебували у Львові, вирішили перевести на ночівлю до Польщі через загрозу з боку Росії.

А ще у середині лютого посольства США і Канади офіційно повідомили МЗС України про переїзд до Львова, а з Японії до міста перевели двох дипломатів. 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.