Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Консульство РФ у Львові

Середа, 23 лютого 2022, 10:00

Росія евакуює працівників свого посольства у Львові

Консульство РФ у Львові

Російська Федерація евакуює працівників посольства та консульств в Україні, а працівники консульства у Львові палять документи.

Про це повіфдомила Міністерство закордонних справ Росії.

Вчора, 22 лютого, Міністерство закордонних справ Росії повідомило, що розпочинає евакуацію персоналу посольства та консульств в Україні для "захисту життя та безпеки" та нібито через "неодноразові напади".

"З 2014 року неодноразові напади зазнавали посольство Росії в Києві та генеральні консульства нашої країни в Одесі, Львові та Харкові. На їхню адресу надходили погрози фізичної розправи. Здійснювалися підпали їхнього автотранспорту. Попри свої зобов'язання щодо Віденських конвенцій про дипломатичні та консульські зносини київська влада не реагувала на те, що відбувається" – йдеться у повідомленні.

У МЗС РФ зазначили, що їхнє завдання – "піклуватися про дипломатів та співробітників", "захищати їхнє життя та безпеку", тому прийнято рішення про евакуацію персоналу російських закордонних установ в Україні, яка буде реалізована "найближчим часом".

А сьогодні зранку на території консульства РФ у Львові, що на вул. Костя Левицького, 95, за даними пресслужби Головного управління ДСНС України у Львівській області, працівники консульства щось спалювали у бочці. Очевидці події викликали рятувальників, проте їх на територію консульства не пустили.

Нагадаємо, після підписання 21 лютого президентом Російської Федерації Володимиром Путіним указу про визнання ОРДЛО усіх працівників посольства США, які перебували у Львові, вирішили перевести на ночівлю до Польщі через загрозу з боку Росії.

А ще у середині лютого посольства США і Канади офіційно повідомили МЗС України про переїзд до Львова, а з Японії до міста перевели двох дипломатів. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.