Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

українсько-польський кордон

shoppingpl.com

Середа, 23 лютого 2022, 09:55

Польща зняла обмеження на в’їзд для українців

українсько-польський кордон

Прикордонна служба Республіки Польщі повідомила, що з 19 лютого знято обмеження на прикордонний рух на кордоні з Україною та в пунктах пропуску повітряного кордону.

«З 19 лютого ц.р. іноземці, які перетинають державний кордон на ділянці з Україною, а також на повітряних прикордонних переходах, не обмежуються метою в’їзду на територію Польщі. На польських кордонах, які є зовнішніми кордонами ЄС, відновлено правила в’їзду до пандемії", - сказано у повідомлені. 

В’їзд цих осіб відбувається на загальних умовах після виконання умов в’їзду та перебування, зазначених у положеннях Регламенту (ЄС) 2016/399 Європейського Парламенту та Ради про Кодекс правил ЄС, що регулюють переміщення осіб. через кордон (Шенгенський прикордонний кодекс)», - роз'янено у повідомлені.

Зняття обмежень не стосується кордону з Росією та Білоруссю (включаючи авіасполучення з Росією та Білорусією). У всіх епізодах мандрівники все одно повинні перебувати на карантині після перетину кордону, -  наголошено у повідомлені.

Наразі обмеження пасажиропотоку на повітряних прикордонних пунктах пропуску на в’їзді до Польщі (з точки зору мети в’їзду) поширюються лише на перетин кордону з Росією та Білоруссю та авіасполучення з Росією та Білоруссю. Іноземці, які прибувають з інших країн, окрім Росії та Білорусі, не обмежені метою в’їзду на територію Польщі, а їх в’їзд здійснюється за загальними правилами – вони повинні мати відповідні та дійсні проїзні документи.

Нагадаємо, у березні 2021 року був встановлений карантин для тих, хто прибував в Польщу з країн поза Шенгенською зоною. 

 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.