Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівський район

Середа, 23 лютого 2022, 13:07

Львівський район подав найбільше заявок на конкурс проєктів регіонального розвитку

Львівський район

Всього на конкурс проєктів регіонального розвитку громади Львівщини подали 118 заявок на майже 500 мільйонів гривень.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА. 

На участь в обласному конкурсі проєктів регіонального розвитку громади Львівської області подали 118 заявок на суму 477,2 млн грн. Із загальної суми фінансування проєктів, 246,3 млн грн передбачили з обласного бюджету, ще 224,2 млн грн з місцевих бюджетів та 6,7 млн грн з інших джерел. 

Найбільшу кількість заяв подали Львівський (44 проєкти на 95,8 млн грн з обласного бюджету), Стрийський (20 проєктів на 37 млн грн з обласного бюджету) та Самбірський (16 проєктів на 31,7 млн грн з обласного бюджету).

Конкурсні заявки територіальних громад спрямовані на 5 основних галузей. Найбільшу кількість проєктів було подано у сфері ЖКГ. У цьому напрямку від 7 районів було подано 38 проєктів.

Як пояснив голова Львівської ОДА Максим Козицький, щоб збільшити кількість учасників, цього року були змінені умови співфінансування проєктів. 

"Ми свідомо зменшили нижній рівень співфінансування з 50 до 30%, щоб усі, в тому числі менш спроможні, громади мали можливість взяти участь у конкурсі" – наголосив Козицький.

Деякі учасники конкурсу подали заявки на реалізацію спільних проєктів у напрямках освіти, медицини та благоустрою. У цій категорії громади подали 8 проєктів. 

Загальна кількість учасників Конкурсу – 66 територіальних громад. Як і торік, участь в конкурсі не взяли 4 громади Львівської області – Заболотцівська, Підкамінська, Поморянська, Хирівська.

Кожна громада Львівської області мала змогу подати до двох проєктів, які після опрацювання департаментом економічної політики, будуть передані на оцінку експертів.

Новина створена в межах проєкту "Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа", який реалізується ГО "Атом" у партнерстві з ІА "Варіанти" за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС "Прямуємо разом". Зміст новини не обов'язково відображає погляди ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.