Львівський район подав найбільше заявок на конкурс проєктів регіонального розвитку

Середа, 23 лютого 2022, 13:07

Всього на конкурс проєктів регіонального розвитку громади Львівщини подали 118 заявок на майже 500 мільйонів гривень.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА. 

На участь в обласному конкурсі проєктів регіонального розвитку громади Львівської області подали 118 заявок на суму 477,2 млн грн. Із загальної суми фінансування проєктів, 246,3 млн грн передбачили з обласного бюджету, ще 224,2 млн грн з місцевих бюджетів та 6,7 млн грн з інших джерел. 

Найбільшу кількість заяв подали Львівський (44 проєкти на 95,8 млн грн з обласного бюджету), Стрийський (20 проєктів на 37 млн грн з обласного бюджету) та Самбірський (16 проєктів на 31,7 млн грн з обласного бюджету).

Конкурсні заявки територіальних громад спрямовані на 5 основних галузей. Найбільшу кількість проєктів було подано у сфері ЖКГ. У цьому напрямку від 7 районів було подано 38 проєктів.

Як пояснив голова Львівської ОДА Максим Козицький, щоб збільшити кількість учасників, цього року були змінені умови співфінансування проєктів. 

"Ми свідомо зменшили нижній рівень співфінансування з 50 до 30%, щоб усі, в тому числі менш спроможні, громади мали можливість взяти участь у конкурсі" – наголосив Козицький.

Деякі учасники конкурсу подали заявки на реалізацію спільних проєктів у напрямках освіти, медицини та благоустрою. У цій категорії громади подали 8 проєктів. 

Загальна кількість учасників Конкурсу – 66 територіальних громад. Як і торік, участь в конкурсі не взяли 4 громади Львівської області – Заболотцівська, Підкамінська, Поморянська, Хирівська.

Кожна громада Львівської області мала змогу подати до двох проєктів, які після опрацювання департаментом економічної політики, будуть передані на оцінку експертів.

Новина створена в межах проєкту "Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа", який реалізується ГО "Атом" у партнерстві з ІА "Варіанти" за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС "Прямуємо разом". Зміст новини не обов'язково відображає погляди ЄС.

Мітки: АТОМ, Максим Козицький, мікропроекти, новини львова, ОТГ на Львівщині, райони Львівщини