Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівщина

Вівторок, 23 квітня 2024, 10:33

Дев’ять ОТГ Львівщини отримають понад 300 мільйонів кредиту на термомодернізацію

Львівщина

14 проєктів Львівщини відібрали пройшли конкурсний відбір й отримають пільговий кредит від ЄІБ на термомодернізацію громадських будівель.

Про це повідомляє департамент економічної політики Львівської ОВА.

У конкурсі "Енергоефективність громадських будівель в Україні", який реалізується між Україною та Європейським інвестиційним банком, обрали 14 проєктів з дев'яти громад Львівської області.

Вони отримають пільговий кредит від Європейського інвестиційного банку на термомодернізацію громадських будівель загальною вартістю у 323,8 млн грн.

Йдеться про такі громади області:

- Підберізцівська ОТГ;

- Жовківська ОТГ;

- Оброшинська ОТГ;

- Пустомитівська ОТГ;

- Трускавецька ОТГ;

- Добромильська ОТГ;

- Новояворівська ОТГ;

- Яворівська ОТГ;

-  Мостиська ОТГ.

Відповідно до умов програми ці громади отримають позику Європейського інвестиційного банку терміном до 20 років з пільговим періодом 5 років.

"Це дасть можливість реалізувати проєкти з термомодернізації будівель соціальної інфраструктури (школи, садочки, медичні заклади тощо), що своєю чергою забезпечить економію енергоресурсів та зменшить експлуатаційні витрати" – зазначили у департаменті економічної політики Львівської ОВА.

Загалом Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України підтримало 42 проєкти у 9 областях на загальну вартість понад 1,8 млрд грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.