Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

трамвай

П'ятниця, 29 березня 2024, 11:01

У Львові скерують три мільйони євро на модернізацію двосекційних трамваїв

трамвай

У місті оголосили міжнародний тендер на модернізацію двосекційних трамваїв в рамках проєкту ЄІБ.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

ЛКП "Львівелектротранс" оголосило міжнародний тендер на модернізацію двосекційних трамваїв TATRA КТ4-СУ, які хочуть зробити пристосованими для перевезення пасажирів з обмеженою мобільністю та оновити тягове обладнання, що дасть можливість підприємству економити електроенергію.

Закупівля проводиться в рамках проєкту Європейського інвестиційного банку "Міський громадський транспорт України", а загальна сума, на яку оголошений тендер, сатновить 3 мільйони євро.

Як розповіли у ЛКП "Львівелектротранс", пасажирські трамвайні вагони КТ4-СУ, виробництва CKD TATRA (Чехословаччина), тривалий час експлуатуються у Львові. Під час капітального ремонту їх мають реконструювати на нову модель трамвайного вагона типу КТ4-СУ-КВП-Лв з низькопідлоговою додатковою середньою секцією та транзисторно-імпульсною системою керування тяговими двигунами. Модернізований трамвай повинен складатися вже з трьох секцій. Передня та задня секції мають бути з частково низьким рівнем підлоги. Середня секція трамвая має бути повністю низькопідлоговою.

"Тобто, в процесі модернізації має бути змінено повністю все обладнання, залишаться тільки старі візки. Можна сказати, що це будуть фактично нові гарні сучасні трамваї" – зазначила керівниця групи впровадження проєктів Міжнародних фінансових організацій ЛКП "Львівелектротранс" Ірина Іванишин.

За її словами, кількість трамвайних вагонів, які можуть бути модернізовані в межах цього проєкту, буде відомо після результатів тендеру.

"Цей проєкт розпочинався ще у 2020 році. Але через повномасштабне вторгнення тендерну процедуру призупинили. За тодішніми розцінками за ці кошти передбачалось модернізувати 5 трамвайних вагонів. Скільки трамваїв зможемо модернізувати тепер стане відомо після результатів тендеру" – пояснила Іванишин.

Нагадаємо, на початку 2021 року депутати Львівської міськради підтримали надання місцевої гарантії на отримання кредиту від ЄБРР у рамках проєкту "Міський громадський транспорт України".

Завдяки участі Львова у проєкті місто отримало від ЄІБ 17,4 млн євро кредиту на закупівлю 10 п’ятисекційних трамваїв. На сьогодні підприємство отримало всі 10 трамваїв.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.