Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пункт пропуску з Польщею

Четвер, 24 лютого 2022, 15:05

Краків готується прийняти сім'ї українців

пункт пропуску з Польщею

Польські міста Плоцьк, Кельці та Краків задекларували допомогу і підтримку Україні через наступ Росії.

Про це повідомило Польське радіо.

Польські міста Плоцьк, Кельці, Краків заявили про готовність допомогти Україні в час російської агресії.

Зокрема, президент Кракова Яцек Майхровський заявив, що місто спільно з урядом Польщі обирає місця, де біженці зможуть знайти притулок.

"Я вірю, що допомогу нададуть не лише державні та місцеві органи влади, а й мешканці Кракова, які неодноразово довели, що їм не байдужі людські трагедії" − повідомив президент Кракова Яцек Майхровський.

Він зазначив, що  в Кракові є майже 100 тисяч українців, які можуть захотіти перевезти свої сім'ї до Польщі.

"Ми очікуємо, що, можливо, деякі з них захочуть привести сюди свої сім’ї, щоб запевнити їм безпеку" − додав Майхровський. 

Натомість президент Плоцька Анджей Новаковський заявив, що влада Плоцька докладе всіх зусиль у співпраці з польською регіональною та державною владою, щоб допомогти можливим біженцям. Він запевнив у готовності підтримувати органи місцевого самоврядування в Україні.

Новаковський підкреслив, що "лише міжнародна солідарність і твердість по відношенню до агресора можуть зупинити його в цьому руйнівному марші".

Додамо, президент міста Кельці Боґдан Вента заявив про повну співпрацю з державною владою і надання повної підтримки людям, які будуть змушені покинути Україну через військові дії Росії. Про підтримку громадян України заявило також управління Свєнтокшиського воєводства.

"Агресія та порушення кордонів суверенної країни для нас є великим потрясінням. Свєнтокшиське воєводство вже багато років співпрацює з Вінницькою областю в Україні. Ми надамо посильну допомогу!" − йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, Польща розгортає пункти прийому біженців у Люблінському та Підкарпатському воєводствах.

Станом на сьогодні на ранок на двох пунктах пропуску з Польщею зафіксували черги.

Зазначимо, сьогодні вранці Росія розпочала повномасштабну війну проти України. Обстрілів зазнали військові частини у містах Новий Калинів, Броди, Кам'янка-Бузька.

В Україні ввели воєнний стан, розірвали всі дипломатичні відносини з Росією а аеропорт Львова скасував всі рейси.

Мешканців Львівщини попереджають про диверсантів у військовій формі з червоною пов'язкою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.