Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євросоюз

Четвер, 24 лютого 2022, 15:38

Євросоюз готовий приймати біженців з України

Євросоюз

Євросоюз готовий прийняти необмежену кількість біженців з України та надати гуманітарну допомогу.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як заявила сьогодні голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, Європейський Союз готовий прийняти необмежену кількість біженців з України та надати будь-яку гуманітарну допомогу.

"Ми також готові надати притулок усім біженцям, ми готові надати всю гуманітарну допомогу негайно, яка буде потрібна, на додаток до макрофінансової допомоги Україні у розмірі понад 1 млрд євро. Ми не знаємо, скільки буде біженців, але ми повністю готові їх прийняти" – наголосила Урсула фон дер Ляєн.

Нагадаємо, сьогодні вранці Росія розпочала повномасштабну війну проти України. Обстрілів зазнали військові частини у містах Новий Калинів, Броди, Кам'янка-Бузька. Президент Володимир Зеленський оголосив про розірвання дипломатичних відносин із Російською Федерацією, а в Україні ввели воєнний стан.

Також аеропорт Львова скасував всі рейси, а на в’їзді до Львова та області встановлять блокпости.

Польща розгортає пункти прийому біженців у Люблінському та Підкарпатському воєводствах – міста Плоцьк, Кельці та Краків задекларували допомогу і підтримку Україні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.