Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Допомога поляків

Polska Agencija Pravova

Субота, 26 лютого 2022, 16:40

Польща лікуватиме українських військових у госпіталі Варшави

Допомога поляків

Польський санітарний потяг забере поранених з Мостиськи, і довезе у Варшаву для лікування у госпіталі.

Про це повідомляє Polska Agencija Pravova.

Польський санітарний потяг забере поранених українських військових для  діагностики у Національному госпіталі Варшави, а потім перенаправлять до спеціалізованих закладів, – сказав керiвник канцелярiї прем'єр-мiнiстра Польщі Мiхал Дворчик у суботу в Перемишлi.

На пресконференції в Перемишлі Дворчик повідомив, що Польщею підготовлена спеціальна програма прийому поранених з України.

Польський санітарний потяг який зараз знаходиться в Перемишлi мас п'ять вагонів пристосованих для перевезення поранених, чотири з гуманітарною допомогою для Львівської області.

Він повідомив, що в разі потреби потяг прибуде до Мостиська, де забере поранених, хоча сподівається, що не буде в цьому потреби.

"Польща, як і багато краiн, хоче докласти всіх зусиль, щоб допомогти нашим друзям. Ми зробимо все, щоб у ці дні полегшити життя тим українцям, які героїчно захищають свою батьківщину, а також тим, кому доводиться тікати від бойових дій",– додав він.

У Польщі 120 лікарень, які заявили про допомогу пораненим з України, загалом 7 тисяч ліжкомісць.Про це зазначив заступник міністра охорони здоров'я Вальдемар Краска.

Він підкреслив, що потяг ідеально обладнаний і що медичні послуги пацієнтам надаватиме досвiдчена команда.

 

"Це лікарі, медсестри та парамедики, які брали участь у гуманітарних місіях у багатьох місцях світу",– додав Краска.

Краска запевнив, що контактує зі своїм колегою в Україні. Він повідомив, що польська служба охорони здоров я надасть медичну допомогу кожному біженцю, який і потребує. Він наголосив, що це буде як базова медична, так спеціалізована допомога.

Нагадаємо,на Львівщині закликають усіх звертатися за медичною допомогою лише у критичних станах, які загрожують життю та здоров'ю.При відсутності лінії "103" швидку допомогу можна викликати за телефонами: 293-29-12; 293-29-14; 293-29-05; 293-29-19; 293-29-16; 293-29-25.

В Україні ввели воєнний стан, а Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію. 24 лютого Росія розпочала повномасштабну війну проти України.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.