Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська ОДА

Субота, 26 лютого 2022, 22:05

Добровольцям видаватимуть зброю після повного забезпечення територіальної оборони

Львівська ОДА

Після повного забезпечення територіальної оборони Львівщини зброєю, її почнуть видавати добровольцям.

Про це повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький на брифінгу сьогодні.

Козицький розповів, що питання видачі зброї добровольцям наразі не стоїть. Зараз стрілецьку зброю можуть отримати особи, які записані до резервістів територіальної оборони.

"Є видача стрілецької зброї для тих, хто записалися в резервісти та виконують службу в органах територіальної оборони. Після забезпечення всіх тих, хто записався в тероборону, зброю будуть отримувати добровільчі формування територільних громад", - повідомив Козицький.

Додамо, на пресконференції Козицький зазначив, що блокпости на території Львівщини встановлені на основних магістралях, що з'єднують область з іншими. На місцях діятимуть добровольчі батальйони, поліція та нацгвардія. Добровольці також встановлюють локальні блокпости в територіальних громадах.

Громадяни можуть допомогти теробороні в створенні коктейлів Молотова. Наразі для цього діє 30 точок на території Львівщини. Волонтерів також залучають до виготовлення протитанкових їжаків, їхньому перевезенні та розміщенні на можливих місцях підступу ворога.

Нагадаємо, 24 лютого Росія розпочала повномасштабну війну проти України. Мешканців області просять максимально долучатися до волонтерської діяльності та до територіальної оборони.

Новина створена в рамках проєкту "Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа", який реалізується ГО "Атом" у партнерстві з ІА "Варіанти" за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС "Прямуємо разом". Зміст новини не обов'язково відображає погляди ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.