Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

геолокація

Apple fix

Неділя, 27 лютого 2022, 12:31

Держспецзв'язок спростував фейк про відстежування за геолокацією

геолокація

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України спростувала інформацію про відстежування українців за геолокацією у телефоні.

Про це йдеться у повідомленні Служби Держспецзв'язку на Telegram-каналі.

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України спростувала інформацію про відстежування українців за геолокацією у телефоні, яку активно поширювали у всіх месенджерах та соцмережах впродовж дня. Увімкнена геолокація на телефоні не допомагає ворогу проводити наведення на цілі.

"Не робіть "комплімент" ворогу: якби у росіян були технології відстежування вашої локації два попередні дні, навіщо їм би було потрібним ставити мітки? Смартфони на Android чи iOS не відправляють локацію. У чатах часто "лякають", що будуть коригувати ворожі удари завдяки геолокації. Однак адреси укриттів та бомбосховищ і так у відкритому доступі", – повідомляє Держспецзв’язок.

Але офіційні державні органи закликають не поширювати у публічний доступ фото та відео із тегами геолокації.

"Випадково кудись відправити повідомлення зі своєю локацією можна, наприклад, через вайбер чи телеграм. Не діліться в публічних чатах інформацією, як і куди легко проїхати. Тільки в особистих повідомленнях із друзями, але краще – в телефонній розмові", – вказано у повідомленні.

Нагадаємо, вчора був поширений фейк про те, що 3 гелікоптери окупаційного десанту у Бродах висадили 45 чоловік.

24 лютого Росія розпочала повномасштабну війну проти України.Станом на сьогодні втрати особового складу РФ орієнтовно складають 4300 осіб.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.