Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

навчання у Польщі

Вівторок, 1 березня 2022, 17:14

Українські учні та студенти зможуть продовжити навчання в Польщі

навчання у Польщі

Учні та студенти, які прибули з України, зможуть продовжити навчання в закладах освіти Польщі.

Про це повідомляє Польське радіо.

Речниця міністерства національної освіти Анна Островська повідомила, що міністерство національної освіти заохочуватиме самоврядування шкіл створювати підготовчі відділення для українських школярів. 

"Така дитина, яка прибула з України, може брати участь у додаткових заняттях з польської мови, може бути прийнята до польської школи. І тут, залежно від потреб, самоврядування, тобто керівний орган школи, повинен перевірити, чи в конкретній школі є місце, щоб прийняти цю дитину, чи треба, наприклад, створити підготовче відділення. Ми будемо заохочувати самоврядників створювати такі підготовчі відділення, тому що не до кінця знаємо, яка ситуація цих учнів, цих дітей", – прокоментувала вона.

За повідомленням видання, інформацію про правила прийому до шкіл та закладів вищої освіти можна знайти на вебсторінці польського Міністерства національної освіти.

Додамо, за п'ять днів кордон з Польщею перетнули приблизно 300 тисяч українців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.