Фрідман хоче віддати Моршинську грузинській вдові Бадрі Патаркацишвілі

Понеділок, 7 березня 2022, 12:45

Михайло Фрідман планує передати виробника Моршинської вдові грузинського бізнесмена, щоб не допустити націоналізації компанії.

Про це повідомляє Економічна правда.

Російський бізнесмен, який народився та виріс у Львові, власник Альфа-банку Михайло Фрідман, боячись націоналізації компанії IDS Borjomi, планує віддати цей бізнес вдові грузинського бізнесмена Бадрі Патаркацишвілі Інні Гудавадзе.

"У Фрідмана з партнерами 60% компанії. Вдова не має таких грошей. Одна з можливих схем – продаж з відстрочкою платежу, щоб через пару років, коли все стабілізується, але вдова не розрахується, повернути акції назад. Вартість загального цього бізнесу в Росії, Україні та Грузії – 1,5 млрд доларів. Така сума фігурувала, коли ще вели переговори з Nestle та іншими" – розповіло Економічній правді джерело в оточенні Фрідмана.

Зазначимо, Інна Гудавадзе входила до різних списків найбагатших людей Великобританії зі статками близько 650 млн доларів.

Нагадуємо:

Раніше Комерсантъ з посиланням на джерела повідомляв, що структури "Альфа-груп" російських мільярдерів Михайла Фрідмана та Германа Хана ведуть переговори з швейцарською Nestle про продаж їй IDS Borjomi International.

IDS Borjomi – один з найбільших виробників бутельованої води в Євразії. Управляє дев'ятьма заводами в Росії, Україні та Грузії.

У 2017 році продажі компанії становили близько 1,5 млрд доларів Структури "Альфа-груп" придбали контрольний пакет IDS Borjomi у 2013 році в Salford Capital Partners Inc., близької до Бориса Березовського та спадкоємців його бізнес-партнера Бадрі Патаркацишвілі.

Компанія IDS Borjomi – один з найбільших виробників бутельованої води в Євразії. Управляє дев'ятьма заводами в Росії, Україні та Грузії та включає Borjomi, "Святе джерело", "Моршинську". Російський консорціум "Альфа-груп" придбав контрольну частку IDS Borjomi у 2013 році.

Додамо, раніше стало відомо, що Михайло Фрідман виходить з наглядової ради Меморіального центру Голокосту Бабин Яр. Такодж він заявив, що передасть свою частку в Альфа-банку особам-резидентам України, яких погодить Національний банк. Раніше Фрідман надіслав своїм працівникам лист, в якому засудив вторгнення Росії до України.

Уродженець Львова Михайло Фрідман є головою Наглядової ради Консорціуму "Альфа-Груп". Українська філія російського банку"Альфа-Банк Україна" з 2011 до 2018 року була титульним спонсором фестивалю Alfa Jazz Fest, який з 2018 року називається Leopolis Jazz Fest.

Мітки: новини львова