У США назвали причину обстрілу Яворівського полігону

Понеділок, 14 березня 2022, 10:44

Американці вважають, що обстріл Росією Яворівського полігону біля Львова спричинений розчаруванням Путіна ходом воєнних дій.

Про це повідомляє Українська правда.

Як заявив вчора, 13 березня, радник з національної безпеки президента США Джейк Салліван, удари російської армії по території Міжнародного центру миротворчості та безпеки (Яворівський полігон) є ознакою розчарування президента Росії Володимира Путіна ходом воєнних дій в Україні.

"Путін розчарований тим фактом, що його війська не просуваються вперед так, як він думав, у великих містах, включаючи Київ, так що він збільшує кількість цілей, на які він нападає, і він намагається завдати шкоди кожній частині країни" – заявив Джейк Салліван.

Також речник Пентагону Джон Кірбі вважає, що введення безпольотної зони не запобігло б цій атаці, натомість встановлення США безпольотної зони над Україною означало б війну з Росією.

Нагадаємо, вчора вранці російські війська  здійснили авіаудар по Міжнародному центру миротворчості та безпеки у селі Старичі Яворівського району: 35 осіб загинуло та ще 134 отримали ураження.

Мітки: новини львова, США, Яворівський полігон