Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Соловйов

pravda.com.ua

Понеділок, 14 березня 2022, 16:05

Личаківський суд дозволив грати пропагандона Соловйова у заочний спосіб

Володимир Соловйов

Личаківський районний суд Львова заочно арештував російського телеведучого Володимира Соловйова.

Про це повідомив Личаківський районний суд м. Львова на своїй Фейсбук-сторінці.

Сьогодні, 14 березня, слідчий суддя Личаківського районного суду м. Львова обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою російському журналісту, радіо-, телеведучому, письменнику Володимиру Соловйову.

Соловйова підозрюють у скоєнні кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 110 КК України, зокрема у здійсненні публічних закликів до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, поєднане з розпалюванням національної ворожнечі, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків.

"Клопотання розглянуто за правилами ч. 6 ст. 193 КПК України, якою передбачено, що слідчий суддя розглядає клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та може обрати такий запобіжний захід за відсутності підозрюваного, обвинуваченого лише у разі доведення прокурором наявності підстав, передбачених статтею 177 цього Кодексу, а також наявності достатніх підстав вважати, що підозрюваний, обвинувачений виїхав та/або перебуває на тимчасово окупованій території України, території держави, визнаної Верховною Радою України державою-агресором, та/або оголошений у міжнародний розшук. Відповідно до положень ч. 4 ст. 197 КПК України, строк дії ухвали не зазначається", − йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, 10 березня, суддя Личаківського районного суду Львова обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою для народного депутата від політичної партії Опозиційна платформа – За життя Іллі Киві.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.