Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

АЗС

Понеділок, 14 березня 2022, 16:18

Мінекономіки у березні дозволило АЗС підвищити ціни на пальне до 9 гривень

АЗС

Мінекономіки оприлюднило нові розрахунки середньої вартості бензину і дизпалива, від якої АЗС можуть встановлювати свою націнку.

Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Мінекономіки, на підставі розрахунків НАК "Нафтогаз України", оприлюднило нові розрахунки середньої вартості бензину і дизельного палива, від якої АЗС можуть встановлювати свою націнку.

Зокрема, станом на 14 березня цього року, розрахункові ціни для бензину підвищили на 5 гривень і 18 копійок – з 33,79 гривень до 38,97 гривень за літр, для дизельного палива підвищили на 8 гривень і 98 копійок – з 30,92 гривень до 39,90 гривень за літр.

Таким чином, з урахуванням максимальних націнок, вартість бензину на АЗС не може перевищувати 43,52 гривень за літр, дизельного палива – 44,9 гривень за літр.

Зазначимо, у середині лютого гранична вартість бензину становила 35,84 гривень за літр, а дизпалива – 35,30 гривень за літр.

Додамо, Кабінет міністрів ще постановою від 14 травня 2021 року встановив на період дії карантину граничні рівні торговельної надбавки до середньої ціни дизельного палива – не вище 7 грн/літр і бензину – не вище 5 грн/літр.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.