Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

музей у Винниках

wikipedia.org

Понеділок, 14 березня 2022, 16:43

Історико-краєзнавчий музей у Винниках підготував експозицію до зберігання на час війни

музей у Винниках

Експозиція музею нині повністю розібрана і схована на час війни, а сам музей припинив приймати відвідувачів.

«Ми експозицію демонтували, музей не працює. Упаковуємо речі в захисні плівки, в захисні ящики, закриваємо вікна, тобто готуємо ті речі, які самі необхідні, щоб в разі потреби можна було зберегти цінності» – розповів директор Історико-краєзнавчого музею у Винниках Ігор Тимець.

Серед схованих експонатів також меч вікінга і кам’яний смайлик, який став символом міста Винники.  

«Меч схований теж далеко під замками, абсолютно в нас гола експозиція, ми все поховали, демонтували, в нас нічого немає. Нема ради, мусимо зачекати» – пояснив Тимець.

Ігор Тимець повідомив, що музей активно співпрацює з польськими та іншими європейськими  організаціями в питаннях допомоги у збереженні культурних цінностей.

«Колеги з Польщі зробили об’єднання, яке власне помагає музеям в Україні. І вони запропонували свою допомогу. Це і музей Варшавського повстання, і інші. Багато колег зі Словаччини зголосилися, що вони готові допомогти нам. Є речі, які ми маємо, є, які не можемо купити, наприклад, ті самі генератори треба забезпечити, щоб в разі пропажі світла, щоб ми могли забезпечити охорону. Пакувальний матеріал, який нам бракує, потім вогнегасники. Саме необхідне, щоб ми мали. Вогнегасники звичайно ми маємо, але ми беремо з запасом. Бо під час війни ніхто не застрахований» – уточнив директор музею.

Нагадаємо, Україна не зверталася до Польщі з проханням про евакуацію своїх культурних цінностей.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.