Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівський бронетанковий завод

Вівторок, 15 березня 2022, 13:51

Директор Львівського бронетанкового заводу повідомив про черги з охочих працювати

Львівський бронетанковий завод

Директор Львівського бронетанкового заходу Віктор Андрощук розповів, що кількість охочих працювати на підприємстві від початку війни збільшилась в рази. 

Про це він заявив вчора, 14 березня, на брифінгу у Львові.

"Працівники Львівського бронетанкового заводу працюють по 14-16 годин на добу, часто – ночують на роботі, аби пришвидшити ремонт техніки для ЗСУ" – розповів він.

Війна з Росією розв'язала проблему з нестачею кадрів у робітничих професіях. Кількість охочих працювати на оборонних підприємствах значно збільшилась.

"Львівський танковий завод працює, багато пошкодженої техніки з фронту надходить, стараємось ті, які з меншими пошкодженнями, ремонтувати. Працюємо 24 години та без вихідних. Черги людей, які хочуть працювати. Людей просто записуємо, беремо дані, бо не вистачає обладнання, щоб забезпечити роботою. Волонтери годують нас безплатно три рази на день, багато людей з інших регіонів", – розповів Андрощук.  

Оборонні підприємства України налагодили постачання додаткової кількості запчастин з країн Європи. Таким чином вдалося розв'язати проблему з дефіцитом матеріалів та деталей, які раніше надходили зі східних регіонів України.

"Зі складниками не дуже добра ситуація, Укроборонпром налагодив постачання складників з Європи, в мене люди працюють в Європі. Логістика стала важка, особливо зі сходом України. Стараємось виходити з ситуації. Зараз буде поступати трофейна техніка. Цю техніку будемо розбирати на складники або відновлювати та давати ЗСУ", - сказав Андрощук.  

Для того, щоб працевлаштувати усіх охочих, зараз не вистачає обладнання, але нестача кадрів – зникла.

Нагадаємо, 24 лютого Росія розпочала повномасштабну війну проти України. Президент Володимир Зеленський оголосив про розірвання дипломатичних відносин із Російською Федерацією.

В Україні ввели воєнний стан, а Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Новина створена в рамках проєкту "Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа", який реалізується ГО "Атом" у партнерстві з ІА "Варіанти" за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС "Прямуємо разом". Зміст новини не обов'язково зображає погляди ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.