Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ВНЗ Львова

Середа, 16 березня 2022, 10:51

Міністерство освіти розглядає можливість дострокового завершення навчального року для студентів

ВНЗ Львова

У разі крайньої необхідності Міністерство освіти розглядає можливість дострокового завершення навчального року для студентів невипускних курсів.

Про це йдеться у листі Міністерства освіти і науки України "Про завершення навчального року" від 10 березня.

Міністерство освіти рекомендує закладами фахової передвищої та вищої освіти в умовах воєнного стану для здобувачів освіти невипускних курсів внести зміни до індивідуальних навчальних планів шляхом ухвалення рішень про перенесення частини освітніх компонентів (навчальних дисциплін, індивідуальних завдань, практик тощо), які не можуть бути виконані в дистанційному або змішаному форматі або для цього неможливо створити необхідних умов з урахуванням ситуації в конкретному закладі освіти, на наступні періоди навчання.

Також у разі крайньої необхідності МОН вважає можливим достроково завершити 2021/2022 навчальний рік для студентів невипускних курсів.

Натомість для здобувачів освіти випускних курсів рекомендують забезпечити виконання навчального плану, зокрема з урахуванням визнання результатів неформальної освіти, провести атестацію здобувачів та видачу документів про здобуття відповідного рівня освіти.

У разі неможливості проведення атестації здобувачів у традиційному форматі рекомендують провести атестацію здобувачів дистанційно з використанням інформаційно-комунікаційних технологій. У виключних випадках у разі неможливості здобувачем освіти оформити бакалаврську роботу провести атестаційний іспит.

Нагадаємо, Міносвіти планує відмінити всі вступні іспити до вишів.

Новина створена в рамках проєкту "Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа", який реалізується ГО "Атом" у партнерстві з ІА "Варіанти" за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС "Прямуємо разом". Зміст новини не обов'язково зображає погляди ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.