Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

продаж алкоголю на Львівщині

Середа, 23 березня 2022, 11:24

Громади Львівщини повністю або частково заборонили продаж алкоголю. Оновлено

продаж алкоголю на Львівщині

У частині ОТГ області повністю заборонили продавати алкогольні напої, хоча наказ Козицького лише обмежував продаж алкоголю.

Наказ керівника Львівської ОВА Максима Козицького про заборону продажу алкогольних напоїв з 21.00 до 10.00 год передбачив можливість головам місцевих громад, за потреби, самостійно посилити обмеження щодо продажу алкогольних напоїв, а також пива на своїй території.

Відповідно, міські голови Львова, Борислава, Самбору, Стрия, Нового Яворова та інших громад продовжили дію повної заборони на продаж алкоголю, яка була встановлена ними раніше з огляду на воєнний час. 

Натомість деякі громади розширили дію заборони, встановлену наказом начальника Львівської ОВА, тобто відмовились від повної заборони, яка діяла раніше.

Голова Солонківської сільської ОТГ Богдан Дубневич розпорядився встановити заборону на продаж алкогольних напоїв та речовин, що виробляються на спиртовій основі, щодня з 18.00 до 08.00 год для всіх суб'єктів господарювання на території громади.

На території Мостиської ОТГ, за розпорядженням міського голови Мирослави Пельц, заборона на продаж алкоголю діє розширено. Алкоголь на території громади не продається з 18.00 до 10.00 год. 

Голова Журавненської селищної територіальної громади Василь Вітер  розширив заборону на продаж алкогольних напоїв у вечірній час. На території Журавненської ОТГ заборона на продаж алкоголю діє з 19.00 до 10:00 год.

На території Оброшинської сільської ради заборона на продаж всіх алкогольних і слабоалкогольних напоїв діє з 20.00 до 14.00 год.

На території Глинянської громади дозволено продавати слабоалкогольні напої з 10.00 до 19.00. 

Депутати Самбірської міської ради на позачерговій сесії прийняли рішення про повну заборону продажу алкогольних та слабоалкогольних напоїв на час воєнного стану до 24 квітня – Великодня.

Ралівська громада дозволила торгівлю спиртним у денний час.

Шегенівська громада заборонила продаж алкоголю з 18.00 до 10.00.  

Судовишнянська міськрада дозволила торгівлю алкогольними та слабоалкогольними напоями в дозволений час (окрім 21.00 год. до 10.00) год. але лише суб'єктам господарювання, які мають відповідні ліцензії та апарати РРО.

Перелік суб´єктів господарювання, що мають відповідні дозволи на здійснення торгівлі алкогольними та слабоалкогольними напоями (у тому числі пива).       переглянути

Раніше повідомлялося, що Стрийська міськрада з 20 березня заборонила продаж пива, алкогольних та слабоалкогольних напоїв, столових вин закладами торгівлі та громадського харчування усіх форм власності. 

Поза воєнним часом на території Львівської області діє загальна заборона на продаж алкоголю у нічний час. Так до початку війни на Львівщині діяла заборона на продаж алкоголю з 22:00 до 10:00 год.

Нагадаємо, на Львівщині створено 73 територіальні громади. 

Згідно зі ст. 8 закону "Про правовий режим воєнного стану" військове командування разом із військовими адміністраціями може забороняти у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, торгівлю зброєю, сильнодійними хімічними та отруйними речовинами, а також алкогольними напоями та речовинами, виробленими на спиртовій основі. 

Нагадаємо, 24 лютого Росія розпочала повномасштабну війну проти України, тоді ж в Україні ввели воєнний стан, який продовжили до 25 квітня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.